En tårta för två
Mjölkchokladmoussetårta med en intrigör på bjönbärspannacotta med vaniljyoghurt och björnbärsgelé. På en botten av brownie med brynt smör och pekannötter. Dekorerad med en choklad mirror glaze, björnbär och röd oxalis
Mjölkchokladmoussetårta med en intrigör på bjönbärspannacotta med vaniljyoghurt och björnbärsgelé. På en botten av brownie med brynt smör och pekannötter. Dekorerad med en choklad mirror glaze, björnbär och röd oxalis
Fjällfilspannacotta med kvittencurd, honungsgelé och rostade hasselnötter
En god och enkel dessert med svenska smaker och ingredienser som går att förbereda dagen innan!
Björkglass med björksirap och chiffonad av björkblad Välkommen till ett unikt recept där vi skapar en smakrik och frisk glass baserad på björkblad. Detta recept ger en vacker grön glass med en subtil, naturlig smak som kompletteras av björksirap och garneras med tunna skivor av björkblad, även kallat chiffonade. Perfekt för dig som vill ta
Dags för årets påskdessert! den har vi gjort som en hyllning till Peach Melba, fast en uppfräshad version. Alltså en Peach Melba 2.0 gjord som en moussebakelse med vaniljyooghurtmousse fyld med persikokräm på en botten av mandel- och pistagekaka. Och till det en hallonsorbet
Vi har testat vår nya värmemixer en Chef-X och gjort japanskt mjölkbröd, risotto med lufttorkad skinka och dill och en misoglass med kolasås och nötter. Alla recept går att göra hemma utan en värmemixer 🙂
Dags för årets dessert inför alla hjärtans dag. Temat är ju rätt självklart: en kärleksfull dessert med härliga smaker i vitt och rosa. Årets dessert är en tolkning av marängsviss eller en tolkning av den mer internationella varianten Eton mess.
Dessert till alla hjärtans dag 2024: Marängsviss 2.0 Läs mer »
Vi tipsar här om 3 kanapéer som passar utmärkt till ett glas champagne, recept anpassade för ca två personer
Kalixlöjrom med smetana, gräslök och potatischips
Tartelett med currymajonnäs, eldade ärtor, Wrångebäcksost och mandel
Tartelett med yuzu, kungskrabba och koriander
När höstens kyliga vindar sveper in, och de mörka kvällarna blir längre, finns det inget mer tröstande än doften av en nybakad saffranspannkaka. Denna traditionella rätt, älskad av många, förtjänar en plats i rampljuset. Låt oss dyka in i denna delikatessens värld, full av värme, kryddighet och en touch av lyx som endast saffran kan tillföra. I det här receptet serverat med vispad vit chokladpannacotta och kryddiga björnbär
Saffranspannkaka med vispad vit choklad pannacotta och kryddiga björnbär Läs mer »
Vi har gjort en Tiramisu. Fast en utvecklad och vackrare version av desserten en Tiramisu 2.0! Här kommer vårt bästa recept på tiramisu med en mascarponemousse på ett hemmagjort Saviardokex doppat i kaffe smaksatt med mörk rom.
På våren är det dags att tappa sav från lönn och koka lönnsirap. Men till lönnsirap så behövs ju pannkakor. Så här kommer ett recept på hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon.
Lönnsav tappas under våren och man börjar när det är minusgrader på nätterna och plusgrader på dagarna. Borra ett hål i stammen som är ca 5cm djupt. Sätt fast en dunk på stammen av trädet med spännband och för in en slang i det borrade hålet som leder ner i dunken. Använd gärna två dunkar så du kan växla med vid tappning. Vi vakuumförpackade och frös vår sav så att den inte skulle börja jäsa innan kokning.
Hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon Läs mer »