Söders Gourmet

Meny

Meny

Glass på björkblad med björksirap

Glass på björkblad med björksirap

Björkglass med björksirap och chiffonad av björkblad Välkommen till ett unikt recept där vi skapar en smakrik och frisk glass baserad på björkblad. Detta recept ger en vacker grön glass med en subtil, naturlig smak som kompletteras av björksirap och garneras med tunna skivor av björkblad, även kallat chiffonade. Perfekt för dig som vill ta […]

Glass på björkblad med björksirap Läs mer »

Peach Melba 2.0 påskdessert 2024

Peach Melba 2.0 påskdessert 2024

Dags för årets påskdessert! den har vi gjort som en hyllning till Peach Melba, fast en uppfräshad version. Alltså en Peach Melba 2.0 gjord som en moussebakelse med vaniljyooghurtmousse fyld med persikokräm på en botten av mandel- och pistagekaka. Och till det en hallonsorbet

Peach Melba 2.0 påskdessert 2024 Läs mer »

Dessert till alla hjärtans dag 2024: Marängsviss 2.0 Året dessert är en tolkning av marängsviss eller den internationella varianten Eton mess

Dessert till alla hjärtans dag 2024: Marängsviss 2.0

Dags för årets dessert inför alla hjärtans dag. Temat är ju rätt självklart: en kärleksfull dessert med härliga smaker i vitt och rosa. Årets dessert är en tolkning av marängsviss eller en tolkning av den mer internationella varianten Eton mess.

Dessert till alla hjärtans dag 2024: Marängsviss 2.0 Läs mer »

Saffranspannkaka med vispad vit choklad pannacotta och kryddiga björnbär. av johan heibert gastronomi med silikomart professional, söders gourmet och rational

Saffranspannkaka med vispad vit choklad pannacotta och kryddiga björnbär

När höstens kyliga vindar sveper in, och de mörka kvällarna blir längre, finns det inget mer tröstande än doften av en nybakad saffranspannkaka. Denna traditionella rätt, älskad av många, förtjänar en plats i rampljuset. Låt oss dyka in i denna delikatessens värld, full av värme, kryddighet och en touch av lyx som endast saffran kan tillföra. I det här receptet serverat med vispad vit chokladpannacotta och kryddiga björnbär

Saffranspannkaka med vispad vit choklad pannacotta och kryddiga björnbär Läs mer »

Hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon johan heibert gastronomi

Hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon

På våren är det dags att tappa sav från lönn och koka lönnsirap. Men till lönnsirap så behövs ju pannkakor. Så här kommer ett recept på hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon.

Lönnsav tappas under våren och man börjar när det är minusgrader på nätterna och plusgrader på dagarna. Borra ett hål i stammen som är ca 5cm djupt. Sätt fast en dunk på stammen av trädet med spännband och för in en slang i det borrade hålet som leder ner i dunken. Använd gärna två dunkar så du kan växla med vid tappning. Vi vakuumförpackade och frös vår sav så att den inte skulle börja jäsa innan kokning.

Hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon Läs mer »

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott av Johan Heibert Gastronomi för Söders gourmet men hjälp av maskiner och utrustning från Silikomart Professional, Robot-coupe och Rational

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott

Påsken kan bestå av så mycket mer än ägghalvor och påskris. Vårt förslag är en dessert med både form av ägg, mönster från honungskupor och även gröna små blad och blommor. Smakerna som används är kokos, mango, vit choklad och bergamott.

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott Läs mer »

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken