Kokos- och yoghurtpanna cotta med mangocremeux

Kokos- och yoghurtpanna cotta med mangocremeux

Kokos- och yoghurtpanna cotta med mangocremeux för 4-5 personer

Kokos och mango är ju en klar favorit både i drinkar och desserter. Här är en kokos- och yoghurtpanna cotta toppad med mangocremeux (ungefär en mangocurd), rostad vit choklad och kokosflakes.

Mangocremeux

Ingredienser

135g Mangopuré

50g Ägg (1st)

35g Socker                      

1st Gelatinblad

15g Smör

Utrustning

Slickepott

Stavmixer

Termometer

Spritspåse

Tillvägagångssätt

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Värm puré, ägg och socker under omrörning till 83°C, ta bort från värmen och tillsätt gelatinet. Låt svalna till under 50°C och montera ner smöret. Ställ cremeuxen i kylen. När den är helt kall, mixa den med en stavmixer och häll upp den i en spritspåse (i videon till detta recept görs dubbla mängden)

Kokos- och yoghurtpanna cotta med mangocremeux på bordet

Kokos- och yoghurtpanna cotta

Ingredienser

250g Kokosmjölk

75g Socker

100g Grädde

4st Gelatinblad

150g Vaniljyoghurt

Tillvägagångssätt

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. När det har mjuknat (blommat) koka upp det under omrörning tillsammans med övriga ingredienser förutom yoghurten. Låt svalna till under 40°C och blanda i yoghurten.

Kokos- och yoghurtpanna cotta med mangocremeux choklad läggs på

Garnering

Rostad vit choklad

Hackad mango med sockerlag och limezest

Rostade kokosflakes

Desserten

Spritsa lite mangocremeux i botten av ett glas, häll på panna cottan så det täcker cremeuxen. Låt den stelna i kyl tills det är dags att servera. Spritsa fyra toppar med cremeux ovanpå panna cottan. Toppa med lite hackad rostad choklad, hackad mango och rostade kokosflakes. Avsluta med några gröna blad från exempelvis mynta, citronmeliss eller honungskrasse. Njut!

Kokos- och yoghurtpanna cotta med mangocremeux färdig i närboild

Tack till:

Johan Heibert Gastronomi

Bosch Home Sverige

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sju + 6 =

    Går det använda växtbaserad “grädde” istället för vanlig? Dottern har mjölkproteinallergi.

      Självklart, se bara till att fetthalten blir ungefär densamma så ska nog konsistensen bli lika

      MVH
      Johan

0
    0
    Min vagn
    Kundvagnen är tomÅtergå till Shop