Söders Gourmet

0

Yoghurtsorbet med vitchokladskum, hallon- & rabarberpärlor

Yoghurtsorbet med vitchokladskum, hallon- & rabarberpärlor - Christoffer Magnusson Domeij

Yoghurtsorbet med vitchokladskum, hallon- & rabarberpärlor

Yoghurtsorbet med vitchokladskum, hallon- & rabarberpärlor

Recept:

Yoghurtsorbet:
Matlagningsyoghurt 1000 g
Florsocker 280 g
Grädde 150 g
Gelatinblad ½ st

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5-10 min. Värm upp lite av grädden och smält gelatinet i grädden. Rör samman alla ingredienser och kör i glassmaskin.

Vitchokladskum:
Mjölk 500 g
Gelatinblad 3 st
Vitchoklad 300 g

Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5-10 min. Koka upp mjölken och häll det över den vita chokladen som är pellets eller hackad. Mixa slätt med stavmixer. Mixa i gelatinbladet. Låt allt svalna till 3 grader. Fyll en sifon och ladda med två patroner, skaka och servera.

Hallon- & rabarberpärlor:
Hallonpuré 500 g
rabarberpuré 500 g
socker 200 g
agar agar 8 g
Citronjuice 60 g

Koka puréerna var för sig tillsammans med hälften ingredienserna i varje kastrull under omrörning i ca 5 minuter. Fyll pärlformarna medan det är varmt med hjälp av en nappflaska. Låt svalna i rumstemperatur, frys sedan pärlorna tills dom är helt frysta (6-8 tim). Tryck ut pärlorna i en skål och skeda upp på sorbeten.

Lycka till! / Christoffer Magnusson Domeij

Christoffer driver hemmakrogen The Nutmeg House i Västerås. Han jobbar även som konsult för olika restauranger och kör även catering. christoffersmat.se, instagram: @christoffersmat

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken