Yoghurtsorbet med vitchokladskum, hallon- & rabarberpärlor
Recept:
Yoghurtsorbet:
Matlagningsyoghurt 1000 g
Florsocker 280 g
Grädde 150 g
Gelatinblad ½ st
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5-10 min. Värm upp lite av grädden och smält gelatinet i grädden. Rör samman alla ingredienser och kör i glassmaskin.
Vitchokladskum:
Mjölk 500 g
Gelatinblad 3 st
Vitchoklad 300 g
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5-10 min. Koka upp mjölken och häll det över den vita chokladen som är pellets eller hackad. Mixa slätt med stavmixer. Mixa i gelatinbladet. Låt allt svalna till 3 grader. Fyll en sifon och ladda med två patroner, skaka och servera.
Hallon- & rabarberpärlor:
Hallonpuré 500 g
rabarberpuré 500 g
socker 200 g
agar agar 8 g
Citronjuice 60 g
Koka puréerna var för sig tillsammans med hälften ingredienserna i varje kastrull under omrörning i ca 5 minuter. Fyll pärlformarna medan det är varmt med hjälp av en nappflaska. Låt svalna i rumstemperatur, frys sedan pärlorna tills dom är helt frysta (6-8 tim). Tryck ut pärlorna i en skål och skeda upp på sorbeten.
Lycka till! / Christoffer Magnusson Domeij
Christoffer driver hemmakrogen The Nutmeg House i Västerås. Han jobbar även som konsult för olika restauranger och kör även catering. christoffersmat.se, instagram: @christoffersmat