Söders Gourmet

Integritetspolicy

Integritetspolicy

GDPR, även kallad dataskyddsförordningen är en ny lag som gäller alla EU-länder och som innebär ett ökat skydd för privatpersoners integritet.

Vi tar din integritet på största allvar och hanterar alla våra kunders personuppgifter med aktsamhet. Den här integritetspolicyn förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvarig behandlar våra besökares personuppgifter enligt (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) som gäller från den 25 maj 2018. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy.

Ansvarig person för hantering av personuppgifter på Söders gourmet är Ann-Katrin Nylund, [email protected] tel. +46 87919300.

Cookies
Sodersgoumet.se använder cookies (kakor). Vi använder cookies för att kunna ge bättre service till våra användare. Vi samlar in statistik via Google Analytics om antalet besökare på webbplatsen, deras operativsystem, webbläsare och vilken version det är av dessa vilket används för att förbättra webbplatsen. Du kan också använda vår webbplats även om du inaktiverar cookies på din dator. Det kan dock ha en påverkan av webbplatsens funktionalitet och användarvänlighet.

Här kan du se hur du kan hantera cookies hos de vanligaste webbläsarna:

Chrome:

Länk: https://support.google.com/accounts/answer/61416?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sv

Safari:

Länk: https://support.apple.com/sv-se/guide/safari/sfri11471/mac

Firefox:

Länk: https://support.mozilla.org/sv/kb/Blockera%20kakor#w_blockera-kakor-fair-en-enskild-webbplats

Internet Explorer:

Länk: https://support.microsoft.com/sv-se/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies

Tredje part
Vi kan publicera eller erbjuda produkter från tredje part på vår webbsida. Dessa tredje parts webbplatser har sina egna, oberoende sekretessregler. Vi tar därför inget ansvar för innehållet och aktiviteterna på dessa länkade webbplatser. Men eftersom vi vill skydda integriteten på vår webbplats välkomnar vi kommentarer om dessa webbplatser.

Mottagare av personuppgifterna
Vi säljer inte, handlar eller på annat sätt överför din personliga information till tredje part. Undantag är de betrodda tredje parter som hjälper oss att hantera webbplatsen, driva vår verksamhet om dessa parter är överens om att hålla informationen konfidentiell och inte använda den för andra ändamål som inte överenskommits. Vi kan också dela din personliga information där vi finner det nödvändigt för att följa lagstadgade krav, att upprätthålla webbplatsens policy eller skydda våra eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet. 

Betalningar
Kortbetalning
sodersgourmet.se erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med SveaWebPay som ingår i Svea Ekonomikoncernen. SveaWebPay är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). sodersgourmet.se accepterar samtliga VISA- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Norden. Kortköpen sker direkt hos SveaWebpay och all information är krypterad enligt gällande standard och regler. Ingen kortinformation hanteras eller sparas hos sodersgourmet.se. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Direktbetalning via internetbank
Vi erbjuder direktbetalning via internetbank för kunder i Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. Vid betalning kopplas du automatiskt till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Faktura
Vid betalning via faktura samarbetar vi med SveaWebPay. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år eller för företag att du är registrerad hos Bolagsverket. En kreditupplysning och identitetskontroll kommer att genomföras. Information om att upplysning gjorts kommer att skickas hem via post eller via SMS. Samtliga fakturor är av sodersgourmet.se överlåtna till SveaWebPay. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar för privatpersoner och 30 dagar för företag. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift enligt lag på 60 kr, samt dröjsmålsränta med 2 % per månad.

Delbetalning
Vi kan även erbjuda dig möjligheten att dela upp din betalning som sker i samarbete med SveaWebPay. Delbetalning är ett flexibelt alternativ för dig som vill ha kontroll över dina inköp, och samtidigt vara säker på att kunna köpa det du behöver. Det finns flera olika betalningsalternativ att välja mellan och du kan när som helst under delbetalningstiden välja att slutbetala den resterande skulden i en enda betalning. Ansökan om delbetalning sker i kassan i samband med att du anger personnummer och den delbetalningsplan som passar dig. Därefter görs en kreditupplysning och identitetskontroll och du får direkt besked om ansökan har godkänts. Skulle ansökan ej gå igenom kan du välja något annat betalningsalternativ. Uppläggningsavgiften betalas på inbetalningsavin. Aviavgiften betalas sedan på respektive månadsavi.

Om du har valt att handla mot delbetalning kan du komma att bli kontaktad per telefon för att verifiera din identitet. Det är en säkerhetskontroll för att minska bedrägerier.

Personuppgifter vi samlar in
När du handlar hos oss behöver du lämna personuppgifter som vi behöver för att genomföra ditt köp med betalning och leverans, se mer detaljerat hur betalningar går till hos vår leverantör SveaWebPay ovan under Betalningar. Förutom vid köp samlar vi endast in uppgifter som e-postadress, namn, telefonnummer från dig som du aktivt tillhandahåller oss dem genom att skicka in meddelanden via formulär på webbplatsen, dessa sparas i webbplatsens crm-systems databas. De sparas endast så länge som det krävs för syftet med kommunikationen mellan Söders gourmet och dig eller tills du meddelar oss att radera din information.

När du som kund beställer produkter i vår webshop skapas en order med tillhörande personuppgifter för att säkerställa säker leverans och betalning. När du gör ett köp ingår du ett avtal som gör att vi måste spara dessa uppgifter för att fullgöra krav enligt bokföringslagen och konsumentköplagen.

Kund hos Sodersgourmet.se och person som skickat in formulär har alltid rätt att kostnadsfritt begära ett registerutdrag om den information som finns registrerad av person. Dessa kan begäras kostnadsfritt, förfrågan görs via e-post till i[email protected]

Kunden har rätt att få felaktiga, ofullständiga eller missvisande uppgifter rättade, detta sker via e-post till [email protected].

Du som får våra mailutskick kan när som helst via en länk i utskicket avregistrera dig från våra mailinglistor.

Du har rätt att lämna eventuella klagomål om behandling av dina personuppgifter till den nationella tillsynsmyndigheten.

Ändringar i den här integritetspolicyn för Sodersgourmet.se förbehåller sig rätten att uppdatera eller ändra denna policy när som helst och du bör regelbundet besöka denna webbplats för att få den senaste versionen.

Senast uppdaterad: 2018-05-20