Bubbies / mochi glass med hallon och vanilj är en japansk dessert med kinesiska rötter. Mochi är glass som är inbakad i en söt smaksatt deg av rismjöl. Den som vi gjort är med vaniljglass som är insluten i härligt fräsch hallondeg. Du kan köpa silikonformar för att gjuta din egen moci här!
Recept på mochi med vaniljsglass
Ingredienser till din mochi
Mjölk 250g
Grädde 250g
Äggula 90g
Socker 75g
Gelatinblad 1st (1/2 restaurangblad)
Vaniljstång 1st
Utrustning för att skapa Bubbies
Så här gör du mochi glass och bubbies
Värm alla ingredienserna till dina Mochi i en kastrull och värm under omrörning till 85°C. Kyl glassmeten gärna över natten plocka sedan ut vaniljstången och kör i glassmaskin efter maskinens instruktion. Lägg den färdig glassen i en spritspåse och fyll silikonformen. Frys över natten så den är ordentligt fryst innan du ploppar ut glassen. Förvara den i frysen i en burk tills det är dags att använda.
Degen till dina Bubbies – mochi glass
Ingredienser
Hallonpuré 100g
Rismjöl 75g
Socker 100g
Potatismjöl
Utrustning
Stansring (vi använde en 10cm tartring)
Gör så här
Blanda socker och rismjöl i en plastbunke, blanda i hallonpurén. Plasta bunken och kör i mikron i 2 minuter. Rör om och mikra i 30 sekunder till. Låt svalna och kavla ut på potatismjöl till ca 2mm tjocklek. Stansa ut runda plattor. Ta ut glassen och vik in den i hallon degen. Stoppa tillbaka i frysen till det är dags att serveras