En riktig favorit! Vit kaffeglass med choklad och hasselnötter. Kanske inte en glass för de yngsta i sällskapet utan för de som har en något mer mer utvecklad smakpalett. Helt enkelt en vuxenglass
Vit kaffeglass

Ingredienser
Mjölk 400g
Grädde 400g
Äggula 140g
Socker 120g
Kaffebönor 50g
Utrustning
Gör så här
Koka upp grädden och kaffebönorna och låt svalna. Plasta och ställ i kylen, gärna över natten. Sila grädden ner i en kastrull och tillsätt övriga ingredienser och värm under omrörning till 85°C. Kyl ner och kör i glassmaskin enligt tillverkarens instruktion.
Spritsa glassmeten i glassformen och för in glasspinnen. Platta till ytan med en palett och frys den. Gärna i en blast freezer så den blir riktigt kall, annars över natten i en riktigt kall frys.

Färdigställ glassen
Ingredienser
Mörk choklad 175g
Kakaofett 50g
Hasselnötter 30g
Utrustning
Gör så här
Smält chokladen tillsammans med kakaofettet. Hacka hasselnötterna och blanda allt i en karaff eller en hög behållare och se till att smeten är ca 40°C, detta för att skapa ett tunt skal till glassen. Ploppa glassen ur silikonformen och doppa i chokladen. Låt chokladen stelna och stoppa tillbaka glassen i frysen