Söders Gourmet

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar

Idag ska vi baka riktigt lyxiga och otroliga kanelbullar med två sorters fyllningar, räcker till cirka 30 stycken. Vi har två fyllningar: en chokladganache och en vaniljkräm. Lite pyssel men värt varenda sekund. Fyllningarna fryser vi innan vi bakar in dem i bullarna. Let’s go!

Chokladganache

Ingredienser

  • Vispgrädde 150g
  • Choklad 250g (36%)

Gör så här

Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen har smält. Fyll en spritspåse med krämen och ställ åt sidan.

Vaniljkräm

Ingredienser

  • Mjölk 200g
  • Socker 100g
  • Majsstärkelse 20g
  • Äggula 40g (ca 2 st)
  • Smör 60g
  • Vaniljstång 1 st

Gör så här

Häll mjölk, socker, majsstärkelse, äggula och smör i en kastrull. Skrapa ur vaniljstången och lägg i fröna. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Ta ur vaniljstången och skölj den – du kan mixa den till vaniljsocker senare! Fyll en spritspåse med krämen.

Förberedelse för fyllningarna

Spritsa chokladkrämen och vaniljkrämen i en klotformad silikonform (ca 20 ml per boll) och stoppa i frysen.

Vetedeg

Ingredienser

  • Vetemjöl 1150g
  • Jäst 50g
  • Mjölkpulver 50g
  • Socker 200g
  • Vatten 500g
  • Kardemumma 10g
  • Smör 250g
  • Salt 2g

Gör så här

Blanda vetemjöl, jäst, mjölkpulver, socker, kardemumma och vatten i en bunke. Kör degen i maskin i 10 minuter tills den blir smidig. Tillsätt sedan smör och salt och blanda ytterligare tills allt är väl inarbetat. Låt degen vila i kylen – det gör den lättare att arbeta med och ger bättre konsistens.

Fyllning

Ingredienser

  • Mandelmassa 150g
  • Vatten 0,5 dl
  • Kanel 20g
  • Socker 125g
  • Smör 250g

Gör så här

Koka upp vattnet och blanda med mandelmassan. Mixa kanel och socker och tillsätt sedan det och sist smöret. Blanda ihop, men vispa inte – vi vill undvika en för luftig fyllning, eftersom det kan ge torra bullar.

Montering

Gör så här

Kavla ut degen tunt (ca 3 mm). Skär bort ojämna kanter och bred ut fyllningen jämnt över hela degen. Vik degen två gånger och skär remsor på cirka 95g styck. Forma remsorna till ett rutmönster genom att fläta dem.

Ta nu de frysta choklad- eller vaniljbollarna och göm dem i varje bulle. Placera bullarna i muffinsformar för bästa resultat.

Jäsning och Gräddning

Gör så här

Låt bullarna jäsa i cirka 1,5 timme eller använd ugnen med jäsprogrammet. Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med lite vatten för en glansig yta, och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen på 220°C, men sänk direkt till 190°C när du sätter in bullarna. Grädda i 8–9 minuter tills de är gyllenbruna.

Avslutning

Gör så här

När bullarna är klara, pensla dem med sockerlag för extra glans och saftighet. Riv över lite mandel som dekoration och för extra smak.

Tack till:

Johan Heibert Gastronomi

Slilikomart Professional

Rational

Fler recept

Här hittar du alla våra recept!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken