Gör egna Kanelbullar
Recept Kanelbullar. Många recept florerar där ute på de ”perfekta” kanelbullarna och vi vill ju inte vara sämre. Så här kommer vårat bästa recept!

Receptet på kanelbullar
Ingredienser
500g Mjölk
50g Jäst
1150g Vetemjöl
250g Smör
200g Socker
5g Kardemumma
Utrustning

Tillvägagångssätt
Recept Kanelbullar: Häll alla ingredienserna i en bunke och blanda långsamt i 15 minuter. Använd gärna en degblandare. Degen kommer se torr ut i början med mot slutet så är den slät och fin.
Går allt som det ska kommer du inte behöva mjöl på bänken när du kavlar ut degen.
Jag brukar inte låta degen jäsa så länge utan mest vänta på att fyllningen är klar.
Fyllningen
Ingredienser
250g Smör (rumstempererat)
80g Socker
20g Kanel
Tillvägagångssätt
Blanda ingredienserna på låg fart till det blivit helt blandade. Kavla nu ut degen på bakbordet och smeta på fyllningen. Rulla ihop och skär 3 cm tjocka skivor av rullen. Låt jäsa i minst 45minuter på en silikonmatta du kan med fördel jäsa bullarna i kylen över natten.
Så bakar du av dina kanelbullar
Ingredienser
1st ägg
Pärlsocker
Sockerlag

Tillvägagångssätt
Efter jäsning, pensla bullarna med ägg (knäck ägget och vispa söder det med en gaffel eller snabbt och enkelt med en stavmixer) och pärlsocker. Värm ugnen till 190°C. Baka bullarna i ca 10 minuter. Direkt när de kommer ut så penslas dom med sockerlagen. Detta gör att de behåller fukten längre, glänser fint och smakar underbart. Detta var vårt bästa recept på kanelbullar. Hoppas du tycker om det lika mycket som vi gör!
Lycka till!
Silikonmattan kommer från Italienska Silikomart som designa och producerar allt i sina egna lokaler i Norra Italien. Alla silikonformar och mattor från Silikomart klarar ugn, diskmaskin, frys och microvågsugn. Specifikationerna för den mattan vi använt i detta recept kommer här:
Silikonmatta 30X40cm för ugnen hemma
Livsmedelsgodkänd silikonmatta som tål -60°C till +230°C.
Nonstick silikonmatta för ugn och frys. Stärkt med glasfibertrådar. Slitstark och hållbar.
Storlek: 400mm X 300mm X 1,1mm