Söders Gourmet

En tårta för två

Mjölkchokladmoussetårta med en intrigör på bjönbärspannacotta med vaniljyoghurt och björnbärsgelé. På en botten av brownie med brynt smör och pekannötter. Dekorerad med en choklad mirror glaze, björnbär och röd oxalis

En tårta för två

En tårta för två - Årets dessert till alla hjärtans dag

Mjölkchokladmoussetårta med en intrigör på bjönbärspannacotta med vaniljyoghurt och björnbärsgelé. På en botten av brownie med brynt smör och pekannötter. Dekorerad med en choklad mirror glaze, björnbär och röd oxalis

Receptet är anpassat till en tårta på ca 600ml eller 2 tårtor på ca 300ml

Chokladkaka med pekannötter

En ljuvligt kladdig chokladkaka där mörk choklad smälter samman med knapriga pekannötter. Varje tugga bjuder på en perfekt balans mellan djup chokladsmak och nötternas lena krispighet och en lätt kolasmak från brynt smör– en oemotståndlig kombination för chokladälskaren.

Ingredienser

29 g smör

25 g mörk choklad

50 g strösocker

9 g kakao

25 g ägg

20 g vetemjöl

6 g pekannötter

 

Gör så här

Hacka nötterna och chokladen och häll i en bunke. Bryn smöret och slå över chokladen. När chokladen har smält. Blanda socker, kakao och vetemjöl och tillsätt. Tillsätt ägg. Rör ihop smeten och fyll i form. Baka på 180°C till en innertemp på 87°C ca 4 minuter

Mjölkchokladmousse

Luftig och len, denna mjölkchokladmousse smälter i munnen med sin sammetslena struktur och fylliga chokladsmak.

 

Ingredienser

200 g mjölkchoklad (35 % – 45 %)

300 dl vispgrädde

1g Gelatin

 

Gör så här

Blötlägg gelatinet. Hacka chokladen. Koka upp 100g grädde, vispa ner gelatinet och slå över chokladen. Vispa resterande av grädden tills den precis toppar sig. Vänd ner chokladen och lägg på sprits.

Björnbär spannacotta

Silkeslen pannacotta möter syrliga björnbär i en perfekt harmoni av krämigt och friskt. Vaniljyoghurten tillför en lätt syrlighet som lyfter fram de saftiga björnbärens smak.

Ingredienser

67 g vaniljyoghurt

17 g björnbärspuré

17 g socker

83 g grädde

2,5 g gelatin

 

Gör så här

Blötlägg gelatinet. Koka upp grädde, socker och puré. Tillsätt gelatinet och låt svalna till 40°C. Vispa ner yoghurten.

Björnbärsgelé

Djup, fruktig och full av bärens naturliga sötma – denna björnbärsgelé är som ett koncentrat av skogens lila guld. Den bryter färgerna perfekt i snittet på tårtan.

Ingredienser

75 g björnbärspuré

2,5 g pektin

15 g socker

5 g citronjuice

2,5 g gelatin

 

Gör så här

Blötlägg gelatinet i citronjuicen. Blanda socker och pektin och häll det och puréen i en kastrull. Koka upp under omrörning och vispa ner gelatinet.

Choklad mirror glaze

En spegelblank yta av glansig choklad som fångar ljuset och lockar med sin lyxiga finish. Den djupa kakaosmaken omsluter tårtan med en sammetslen hinna som inte bara förför ögat utan också höjer varje tugga till en njutbar upplevelse.

 

Ingredienser

43 g vatten

77 g socker

77 g glykossirap

50 g söt kondenserad mjölk

77 g choklad (56 %)

10 g gelatin

 

Gör så här

Blötlägg gelatinet. Koka upp sockarlagen. Kokpunkten bör vara ca 105°C. Vänd ner gelatinet tillsätt den kondenserade mjölken och slå över chokladen. Mixa slät med en stavmixer. Använd vid ca 35-40°C

 

Följ tillvägagångssättet i videon för att montera tårtan. Låt den tina ikylen i minst 4 timmar innan servering!

Puss och kram på alla hjärtans dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken