4 Härliga sätt att servera Ostron!: Välkommen till ett spännande recept där vi visar dig fyra olika sätt att servera ostron på! Varför nöja sig med en enda servering när man kan upptäcka en mängd olika smaker och tillagningssätt?
Vi tillagar två av varje ostronversion i receptet, så detta recept passar perfekt för två personer som vill uppleva en rad olika smaker och texturer.
Innan du börjar, är det viktigt att notera att ostron ska vara färska och lukta havsfräscht när du öppnar dem. Om de inte gör det, är det bäst att inte äta dem för att undvika att bli sjuk. Annars är ostron en läcker delikatess som du kan njuta av i olika serveringar!
Råa ostron med dillolja, fänkålskokt lök och fänkålsdill
Ingredienser
Ostron 2st
Dill 50g
Spenat 50g
Matolja 100g
Schalottenlök 0,5st
Vitt vin 0,5dl
Sherryvinäger 1tsk
Fänkålsfrö 1 krm
Fänkålsdill
Gör så här
Hacka löken. I en kastrull tillsätt vitt vin, löken, vinäger och fänkålsfrö. Koka ihop och låt kallna. Mixa dill, spenat och hälften av oljan på 60°C, sila ner i resten av oljan. Öppna ostronen och kontrollera att de färska. Toppa ostronen med lite lök, dillolja och toppa med fänkålsdill.
Ångade ostron med sojapärlor, ingefära och koriander
Ingredienser
Ostron 2st
Tapiokapärlor 50g
Soja 100g
Ingefära 20g
Yuzu-juice 15g
Olivolja 15g
Koriander 5g
Gör så här
Koka upp vatten och häll ner 50g tapiokapärlor, låt stormkoka i mycket vatten i 12 minuter. Stormkokar de inte så fastnar de lätt i botten. Häll av och skölj under rinnande vatten.
Lägg pärlorna i en burk och häll på 100g soja. Rör runt och låt svälla i kylen i några timmar.
Skiva 2 tunna skivor av ingefära och stansa ut några cirklar. Placera skivorna på ostronen och ånga ostronen i 5 minuter.
Blanda yuzu-juice med olivolja och häll på ostronen. Rör runt i sojapärlorna och lägg på, plocka lite korianderkrasse eller vanlig koriander och servera medan de fortfarande är varma.
Ugnsbakade ostron med parmesan och nduja
Ingredienser
Ostron 2st
Panko 1msk
Parmesan 1msk
Smör 1msk
Smör 30g
Schalottenlök 0,5st
Nduja 1 msk
Vitt vin 30g
Zest från ¼ citron.
Persilja 10g
Gör så här
Riv parmesan över pankon. Tillsätt 1 msk smält smör, rör runt och ställ åt sidan.
I en kastrull tillsätt 30g smör, en halv hackad schalottenlök, en matsked nduja, vitt vin och zest från ¼ citron. Låt koka ihop och tillsätt lite hackad persilja
Lägg en matsked av det smaksatta smöret på vardera ostronet och toppa med parmesansmulet. Baka i varmluftsugn på 225°C i några minuter så att krustet får fin färg. Servera ostronen varma med lite persilja
Friterade ostron med algemulsion
Ingredienser
Ostron 2st
Alger 50g
Spenat 50g
Olja 100g
Ägg 1st
Vinäger 5g
Tabasco och salt
Vetemjöl 50g
Äggula
Panko
Forellrom
Gör så här
Gör en emulsion av alger genom att mixa 50g alger, 50g spenat med 100g olja på 60°C, kyl. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och tabasco och mata med den gröna oljan. Fyll krämen i en spritspåse.
Panera ostronen i mjöl, äggula sedan panko. Fritera på 180°C. Spritsa algemulsion på de friterade ostronen, toppa med alger och forellrom
Lycka till med 4 Härliga sätt att servera Ostron!
Tack till
-
Rational iCombi Pro XS – Professionell kombiugn för hemmet och jobbet92,950.00 SEK (74,360.00 SEK ex moms)
-
Plastburk 1,3L för Mise en place och förvaring 10-pack175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Plastburk 0,8L för Mise en place och förvaring 10-pack175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Spritspåse i Silikon från Silikomart225.00 SEK (180.00 SEK ex moms)
-
Spritspåsar 36cm 24-pack135.00 SEK (108.00 SEK ex moms)
-
Spritspåsar 56x30cm 100-pack260.00 SEK (208.00 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 600ml185.00 SEK (148.00 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 400ml145.00 SEK (116.00 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 150ml110.00 SEK (88.00 SEK ex moms)
-
ROBOT COUPE – ROBOT COOK – SNABBHACK – VÄRMEMIXER33,750.00 SEK (27,000.00 SEK ex moms)
-
Induktionsplatta Sage Control Freak17,500.00 SEK (14,000.00 SEK ex moms)
-
Thermomix TM6 Professionell från Vorwerk22,500.00 SEK (18,000.00 SEK ex moms)