Söders Gourmet

0

4 HÄRLIGA RECEPT ATT SERVERA OSTRON

4 Läckra sätt att servera Ostron!: Välkommen till ett spännande recept där vi visar dig fyra olika sätt att servera ostron på! Varför nöja sig med en enda servering när man kan upptäcka en mängd olika smaker och tillagningssätt?

4 HÄRLIGA RECEPT ATT SERVERA OSTRON

4 Härliga sätt att servera Ostron!: Välkommen till ett spännande recept där vi visar dig fyra olika sätt att servera ostron på! Varför nöja sig med en enda servering när man kan upptäcka en mängd olika smaker och tillagningssätt?

Vi tillagar två av varje ostronversion i receptet, så detta recept passar perfekt för två personer som vill uppleva en rad olika smaker och texturer.

Innan du börjar, är det viktigt att notera att ostron ska vara färska och lukta havsfräscht när du öppnar dem. Om de inte gör det, är det bäst att inte äta dem för att undvika att bli sjuk. Annars är ostron en läcker delikatess som du kan njuta av i olika serveringar!

Råa ostron med dillolja, fänkålskokt lök och fänkålsdill

Ingredienser

Ostron 2st

Dill 50g

Spenat 50g

Matolja 100g

Schalottenlök 0,5st

Vitt vin 0,5dl

Sherryvinäger 1tsk

Fänkålsfrö 1 krm

Fänkålsdill

Gör så här

Hacka löken. I en kastrull tillsätt vitt vin, löken, vinäger och fänkålsfrö. Koka ihop och låt kallna. Mixa dill, spenat och hälften av oljan på 60°C, sila ner i resten av oljan. Öppna ostronen och kontrollera att de färska. Toppa ostronen med lite lök, dillolja och toppa med fänkålsdill.

Ångade ostron med sojapärlor, ingefära och koriander

Ingredienser

Ostron 2st

Tapiokapärlor 50g

Soja 100g

Ingefära 20g

Yuzu-juice 15g

Olivolja 15g

Koriander 5g

Gör så här

Koka upp vatten och häll ner 50g tapiokapärlor, låt stormkoka i mycket vatten i 12 minuter. Stormkokar de inte så fastnar de lätt i botten. Häll av och skölj under rinnande vatten.

Lägg pärlorna i en burk och häll på 100g soja. Rör runt och låt svälla i kylen i några timmar.

Skiva 2 tunna skivor av ingefära och stansa ut några cirklar. Placera skivorna på ostronen och ånga ostronen i 5 minuter.

Blanda yuzu-juice med olivolja och häll på ostronen. Rör runt i sojapärlorna och lägg på, plocka lite korianderkrasse eller vanlig koriander och servera medan de fortfarande är varma.

Ugnsbakade ostron med parmesan och nduja

Ingredienser

Ostron 2st

Panko 1msk

Parmesan 1msk

Smör 1msk

Smör 30g

Schalottenlök 0,5st

Nduja 1 msk

Vitt vin 30g

Zest från ¼ citron.

Persilja 10g

Gör så här

Riv parmesan över pankon. Tillsätt 1 msk smält smör, rör runt och ställ åt sidan.

I en kastrull tillsätt 30g smör, en halv hackad schalottenlök, en matsked nduja, vitt vin och zest från ¼ citron. Låt koka ihop och tillsätt lite hackad persilja

Lägg en matsked av det smaksatta smöret på vardera ostronet och toppa med parmesansmulet. Baka i varmluftsugn på 225°C i några minuter så att krustet får fin färg. Servera ostronen varma med lite persilja

Friterade ostron med algemulsion

Ingredienser

Ostron 2st

Alger 50g

Spenat 50g

Olja 100g

Ägg 1st

Vinäger 5g

Tabasco och salt

Vetemjöl 50g

Äggula

Panko

Forellrom

Gör så här

Gör en emulsion av alger genom att mixa 50g alger, 50g spenat med 100g olja på 60°C, kyl. Mixa ägg, vinäger, senap, salt och tabasco och mata med den gröna oljan. Fyll krämen i en spritspåse.

Panera ostronen i mjöl, äggula sedan panko. Fritera på 180°C. Spritsa algemulsion på de friterade ostronen, toppa med alger och forellrom

Lycka till med 4 Härliga sätt att servera Ostron!

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Rational

Robot-coupe

Våra andra recept

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken