Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med bosch, rational och thermomix ankbröst rostad pumpapuré granatäppelsky

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Här kommer ett recept skrivet som varmrätt i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky. Ett rosastekt ankbröst med en slät puré på Butternut och en sky gjord direkt i stekpannan med härlig syra från granatäpple

Alla hjärtans dag meny

Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Ankbröst

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med bosch, rational anka steks

Ingredienser

Ankbröst 1st

Vitlök 1 klyfta

Timjan 1 kvist

Smör 20g

Salt och peppar

Utrustning

Ugn

Termometer

Gör så här

Kyl ankbröstet väl och skär fina ränder åt två håll i fettkappan (så kallat x-a). Vänd på bröstet och plocka bort innerfilén och putsa bort silverhinnor från köttet.

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med bosch, rational anka xas

Placera ankbröstet med fettkappan neråt i en kall stekpanna och ställ på spisen. Låt sakta temperaturen gå upp för då hinner lite av kappan smälta och du få en underbar stekyta. När det är dags att vända så tillsätter du smör, timjan och vitlök. Stek den så den får fin yta, salta och peppra och lägg den på en plåt.

Kör bröstet i ugnen på 90°C till en innertemperatur på 54°C

Granatäppelsky

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med bosch, rational sås klar

Ingredienser

Kalvfond 200g

Granatäppelsirap 20g

Salt

Gör så här

I stekpannan där ankbröstet precis låg tillsätter du kalvfonden och sirapen. Låt koka ihop och smaka av med salt. Sila till en mindre kastrull och värm inför servering

rostad pumpapuré

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med bosch, rational puré klar

Ingredienser

Butternut 1st

Smör 50g

Salt

Tabasco

Utrustning

Ugn

Mixer

Gör så här

Dela pumpan och skala den. Vi kommer bara använda halva. Det går inte att mixa en slät puré i för små mängder så det kommer bli lite puré över. Sätt ugnen på 200°C och hacka pumpan i mindre bitar. Rosta i ugnen i ca 15 minuter och mixa till en slät puré tillsammans med smöret och smaka av med salt och tabasco.

Dags att servera varmrätten

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med bosch, rational anka i ugn

Ingredienser

Pistagenötter 10g

Vedrökt karré 20g

Gul steklök 1st

Backtimjan 1 kvist

Gör så här

Skär ner karrén i små kuber och stek i stekpanna. Skala löken och dela den en gång på längden. Stek den på snittytan tills den blivit nästan svart. Hacka nötterna.

Dela ankbröstet i två delar och salta snittytan. Lägg en klick med varm puré på två tallrikar, ställ dit en bit ankbröst. Toppa med karré och nötter, sås, bladad steklök och plockade timjansblad

Låt väl smaka och lycka till med ditt Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Meny till alla hjärtans dag av johan heibert gastronomi för söders gourmet
Meny till alla hjärtans dag av johan heibert gastronomi för söders gourmet

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Rational

Bosch

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

2 reaktioner på ”Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky”

  1. Pingback: Havskräfta med vegansk skogsemulsion - Recept - Söders gourmet

  2. Pingback: Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel - Söders gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

3 + 16 =

Varukorg