Rätt 3 i vår veganska femrätters
I det här receptet kommer vi laga en vegansk mellanrätt: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse. Hela menyn och länkar till de andra rätterna ser du nedan
Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs
Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse
Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap
Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad
Rökt Rotselleri
Ingredienser
Rotselleri 1st
Grovsalt 100g
Utrustning
Gör så här
Tvätta och torka av rotsellerin och fyll en ugnsform med grovsalt. Borra ner rotsellerin i saltet och baka i ugnen på 180°C till den är 97°C i mitten, ca 45minuter. Ta ut och låt vila några minuter. Skala den och dela den i 12 klyftor. Lägg klyftorna i en påse och dra ut luften. Rök med rökpistol i två omgångar.
Dags att servera
Ingredienser
Hasselnötter 20g
Smörgåskrasse 1 ask
Kallpressad rapsolja
Gör så här
Hacka och rosta hasselnötterna och klipp krassen. Lägg en klyfta rökt rotselleri på en tallrik och droppa lite kallpressad rapsolja på. Strö på lite rostade hasselnötter och krasse
Låt väl smaka och lycka till med Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse
Tack till
Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse
Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp
Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet
Pingback: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet
Pingback: Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad - Söders Gourmet