Vegansk 5-rätters Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse johan heibert gastronomi söders gourmet lägget

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Rätt 3 i vår veganska femrätters

I det här receptet kommer vi laga en vegansk mellanrätt: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse. Hela menyn och länkar till de andra rätterna ser du nedan

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Rökt Rotselleri

Vegansk 5-rätters Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse johan heibert gastronomi söders gourmet

Ingredienser

Rotselleri 1st

Grovsalt 100g

Utrustning

Kniv

Ugn

Rökpistol

Gör så här

Tvätta och torka av rotsellerin och fyll en ugnsform med grovsalt. Borra ner rotsellerin i saltet och baka i ugnen på 180°C till den är 97°C i mitten, ca 45minuter. Ta ut och låt vila några minuter. Skala den och dela den i 12 klyftor. Lägg klyftorna i en påse och dra ut luften. Rök med rökpistol i två omgångar.

Dags att servera

Ingredienser

Hasselnötter 20g

Smörgåskrasse 1 ask

Kallpressad rapsolja

Gör så här

Hacka och rosta hasselnötterna och klipp krassen. Lägg en klyfta rökt rotselleri på en tallrik och droppa lite kallpressad rapsolja på. Strö på lite rostade hasselnötter och krasse

Låt väl smaka och lycka till med Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Vegansk 5-rätters Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse johan heibert gastronomi söders gourmet lägget

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Polyscience

Rational

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

4 reaktioner på ”Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse”

  1. Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet

  2. Pingback: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

  3. Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet

  4. Pingback: Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad - Söders Gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

4 × 2 =

Varukorg