Söders Gourmet

0

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Vegansk femrätters: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap johan heibert gastronomi söders gourmet rätten

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Rätt 4 i vår veganska femrätters

I det här receptet kommer vi laga en vegansk mellanrätt: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap. Här hittar du länkar till de andra rätterna i menyn:

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Vegansk femrätters: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap johan heibert gastronomi söders gourmet

Saltbakade rödbetor

Ingredienser

Grovsalt 100g

Knipprödbetor 4st

Utrustning

Kniv

Ugn

Gör så här

Skär av blasten från betorna. Täck botten av en ugnsform med grovsalt och tryck ner betorna med snittytan nedåt. Baka i ugn på 180°C till en innetemperatur på 97°C, ca 30 min.

Picklade rödbetsband

Ingredienser

Ättika 100g (1dl)

Socker 120g (2dl)

Vatten 300g (3dl)

Stor Rödbeta 1st

Utrustning

Grönsakssvarv

Kanna

Gör så här

Koka upp ättikslagen och svarva rödbetan. Skär långa band av betan och lägg de i en kanna eller skål. Slå på den kokande lagen och plasta.

Rostad rödbetspuré

Ingredienser

Rödbetor stora 4st

Grovsalt 100g

Kallpressad rapsolja 20g

Tabasco 5g

Salt 2g

Utrustning

Mixer

Slickepott

Ugn

Spritspåse

Gör så här

Baka betorna i grovsaltet i ugnen på 180°C till en innetemp på 97°C, ca 30min. Skär av toppen och botten på betorna och mixa till en puré. Smaksätt med den kallpressade rapsoljan, tabascon och saltet. Lägg på sprits och håll varm inför servering.

Friterat Svartkål

Ingredienser

Svartkål 2 blad

Frityrolja 300g

Utrustning

Termometer

Hålsked

Gör så här

Värm oljan till ca 180°C och riv bitar av kålen. Fritera under lock för att det stänker något ofattbart. Plocka upp och lägg på papper

Dags att servera

Ingredienser

Rödbetsskott

Pinjefrön

Lönnsirap

Gör så här

Spritsa en klick med rödbetspurén på tallriken, klyfta de saltbakade knippbetorna och ställ dit två klyftor. Lägg på två picklade rödbetsband, några blad friterat svartkål. Toppa med rödbetsskott, pinjefrön och några droppar lönnsirap

Låt väl smaka och lycka till med din Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Vegansk femrätters: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap johan heibert gastronomi söders gourmet rätten

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Rational

Robot Coupe

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

3 reaktioner på ”Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap”

  1. Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet

  2. Pingback: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

  3. Pingback: Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad - Söders Gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken