vegansk Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad johan heibert gastronomi söders gourmet i glastallrik

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Rätt 5 i vår veganska femrätters

I det här receptet kommer vi laga en vegansk dessert: chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad. Nedan hittar du hela menyn och länkar till de olika rätterna:

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Chokladglass

vegansk Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad johan heibert gastronomi soders gourmet

Ingredienser

Cashewnötter 250g

Mörk vegansk choklad (63%) 100g

Socker 140g

Salt 2g

Kakao 25g

Kakaofett 110g

Vaniljstång 1st

Vatten 500g

Utrustning

Stavmixer

Glassmaskin

Pincett

Gör så här

Koka upp vattnet. Skrapa ur vaniljstången och lägg den tillsammans med alla ingredienserna i en skål och slå på det kokade vattnet. Plasta och låt stå i några timmar för nötterna ska mjukna och vaniljen ska släppa ut sina smaker. Plocka ur vaniljstången och mixa smeten med en stavmixer. Om du använder en klassisk glassmaskin så mixa den i en kannmixer och ställ smeten i kylen tills det är dags att köra glassen. Jag använder en pacojet och fryser därför smeten i en bägare. Inför servering kör klart glassen.

Rostad vit choklad

Ingredienser

Vegansk vit choklad 50g

Utrustning

kniv

ugn

silikonmatta

Gör så här

Sätt ugnen på 180°C och hacka chokladen. sprid ut den över en silikonmatta och rosta i ugnen till den blivit gyllenbrun.

vegansk Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad johan heibert gastronomi soders gourmet i svart tallrik

Hallonskum

Ingredienser

Kokosgrädde 400g

Frysta Hallon 50g

Socker 25g

Utrustning

Kanna

Stavmixer

Sifon

Gör så här

Mixa kokosgrädden tillsammans med hallonen och socker. Sila ner i en sifon och ladda den med en creampatron. Ställ sifonen i kylen inför användning.

Dags att servera desserten

Ingredienser

Frystorkade hallon

Röd oxalis

Gör så här

Kör av glassen i glassmaskinen och skaka sifonen. Ägga glassen med en blötlagd varm sked och spruta ut lite hallonskum från sifonen. Toppa desserten med smulad rostad vit choklad, frystorkade hallon och några blad röd oxalis

Låt väl smaka och lycka till med din Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

vegansk Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad johan heibert gastronomi söders gourmet i glastallrik

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

ISI

Pacojet

Rational

Robot Coupe

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

4 reaktioner på ”Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad”

  1. Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet

  2. Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet

  3. Pingback: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

  4. Pingback: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse - Söders Gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

17 + 15 =

Varukorg