Rätt 5 i vår veganska femrätters
I det här receptet kommer vi laga en vegansk dessert: chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad. Nedan hittar du hela menyn och länkar till de olika rätterna:
Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs
Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse
Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap
Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad
Chokladglass
Ingredienser
Cashewnötter 250g
Mörk vegansk choklad (63%) 100g
Socker 140g
Salt 2g
Kakao 25g
Kakaofett 110g
Vaniljstång 1st
Vatten 500g
Utrustning
Gör så här
Koka upp vattnet. Skrapa ur vaniljstången och lägg den tillsammans med alla ingredienserna i en skål och slå på det kokade vattnet. Plasta och låt stå i några timmar för nötterna ska mjukna och vaniljen ska släppa ut sina smaker. Plocka ur vaniljstången och mixa smeten med en stavmixer. Om du använder en klassisk glassmaskin så mixa den i en kannmixer och ställ smeten i kylen tills det är dags att köra glassen. Jag använder en pacojet och fryser därför smeten i en bägare. Inför servering kör klart glassen.
Rostad vit choklad
Ingredienser
Vegansk vit choklad 50g
Utrustning
Gör så här
Sätt ugnen på 180°C och hacka chokladen. sprid ut den över en silikonmatta och rosta i ugnen till den blivit gyllenbrun.
Hallonskum
Ingredienser
Kokosgrädde 400g
Frysta Hallon 50g
Socker 25g
Utrustning
Gör så här
Mixa kokosgrädden tillsammans med hallonen och socker. Sila ner i en sifon och ladda den med en creampatron. Ställ sifonen i kylen inför användning.
Dags att servera desserten
Ingredienser
Frystorkade hallon
Röd oxalis
Gör så här
Kör av glassen i glassmaskinen och skaka sifonen. Ägga glassen med en blötlagd varm sked och spruta ut lite hallonskum från sifonen. Toppa desserten med smulad rostad vit choklad, frystorkade hallon och några blad röd oxalis
Låt väl smaka och lycka till med din Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad
Tack till
Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad
Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp
Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet
Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet
Pingback: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Pingback: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse - Söders Gourmet