vegansk 5-rätters mellanrätt Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs johan heibert gastrononmi söders gourmet

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Rätt 1 i vår veganska femrätters

I det här receptet kommer vi laga en vegansk mellanrätt: Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs. Hela menyn och länkar till de andra rätterna ser du nedan

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Purjolök

vegansk 5-rätters mellanrätt Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs johan heibert gastrononmi söders gourmet purjo

Ingredienser

Purjolökar 2st

Ättika 100g (1dl)

Socker 120g (2dl)

Vatten 300g (3dl)

Matolja

Salt

Peppar

Utrustning

Kniv

Palett

Ugn

Mixer

Gör så här

Börja med att koka ihop ättika, socker och vatten till en picklingslag. Skär bort rötterna från purjolöken och skär 7cm långa stubbar av löken, 2 stubbar per portion. Lägg dessa på en ugnsplåt och dressa med lite olja, salt och peppar. Baka i ugnen på 180°C tills de har mjuknat och fått en fin färg.

Skär några tunna skivor av den ljusgröna delen av den råa purjon och lägg i en skål. Slå över den kokande picklingslagen och plasta.

Resten av purjolöken delar du upp och bränner helt svart i ugnen på 200-250°C. När den är helt svart mixar du den i en mixer.

Friterad kikärta

vegansk 5-rätters mellanrätt Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs johan heibert gastrononmi söders gourmet inte purjo

Ingredienser

Frityrolja

Kokta kikärtor på burk 1st

Utrustning

Hålsked

Gör så här

Öppna burken och sila ärtorna. Spara spadet. Skölj och torka ärtorna och värm oljan till ca 180°C. Fritera ärtorna under lock, annars så finns det stor risk att man bränner sig och får städa hela köket. Det skvätter mycket!

Plocka upp dom och lägg på papper. Salta.

Vegansk Majonnäs

Ingredienser

Kikärtsspad 50g

Matolja 200g

Dijonsenap 15g

Sherryvinäger 5g

Salt

Tabasco

Utrustning

Stavmixer

Kanna

Gör så här

I en kanna, häll i spadet och tillsätt senap, vinäger, salt och tabasco. Mixa med stavmixern och mata i oljan tills du fått en krämig majonnäs. Smaka av inför servering.

Dags att servera

Ingredienser

Ärtskott

Gör så här

Placera två bakade purjolökar på en tallrik. Spritsa lite majonnäs på och lägg på lite picklad purjo. Täck med friterade kikärtor. Avsluta med att pudra på lite purjolöksaska och några ärtskott

Låt väl smaka och lycka till med Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

vegansk 5-rätters mellanrätt Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs johan heibert gastrononmi söders gourmet

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Bosch

Rational

Robot Coupe

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

4 reaktioner på ”Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs”

  1. Pingback: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

  2. Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet

  3. Pingback: Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad - Söders Gourmet

  4. Pingback: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse - Söders Gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =

Varukorg