Här kommer ett recept skrivet som förrätt i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. En förrätt med havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa. En havskräfta bakad med brynt smör på +40°C och sedan eldad. Detta tillsammans med en skogsemulsion, alltså en skogssmakande majonnäs fast här vegansk tillsammans med en sallad på rättika och vattenkrasse
Alla hjärtans dag meny
Förrätt: Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa
Huvudrätt: Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky
Efterrätt: Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel
Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Ingredienser
Havskräfta 2st
Smör 50g
Salt
Utrustning
Gör så här
Jag använder färska kräftor så börja med att dela huvudet, bryt sedan av stjärten och lägg de raka på en bricka. Ställ brickan i frysen i 10 minuter. Det gör att skalet är lättare att ta bort. Skala stjärtarna och trä ett grillspett igenom. Då drar inte den ihop sig under tillagning.
Bryn smöret i en kastrull under omrörning. Precis när det börjar bli brunt tar du det åt sidan och låter det kallna. Vakuumförpacka kräftstjärtarna med lite brynt smör och kör sous vide på 40°C i 10 minuter
Vegansk skogsemulsion

Ingredienser
Rapsolja 200g
Olivolja 50g
Osötad sojamjölk 100g
Rosmarin 2 kvistar
Citrongräs 1 st
Vinäger, salt, senap och tabasco
Utrustning
Gör så här
Plocka bladen från rosmarinen och skiva citrongräset. Mixa alla ingredienserna med stavmixer utom sojamjölken. Tillsätt sojamjölken under mixning tills emulsionen tjocknat. Sila, smaka av och fyll en dressingflaska eller spritspåse
Dags att servera förrätten

Ingredienser
Rädisor 2st
Vattenkrasse 10g
Utrustning
Gör så här
Hyvla rädisorna och bland a dom med vattenkrassen. Bränn havskräftorna och plocka ur spettet. Spritsa på lite skogsemulsion och toppa med salladen
Låt väl smaka och lycka till med din Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Tack till
Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa
Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp
Pingback: Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky - Söders gourmet
Pingback: Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel - Söders gourmet