Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa meny för alla hjärtans dag förrätt söders gourmet johan heibert gastronomi

Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Här kommer ett recept skrivet som förrätt i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa. En havskräfta bakad med brynt smör på +40°C och sedan eldad. Detta tillsammans med en skogsemulsion, alltså en skogssmakande majonnäs fast här vegansk tillsammans med en sallad på rättika och vattenkrasse

Alla hjärtans dag meny

Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Havskräfta

Havskräfta sous vide söders gourmet polysciense johan heibert gastronomi

Ingredienser

Havskräfta 2st

Smör 50g

Salt

Utrustning

Vakuummaskin

Vakuumpåsar

Cirkulator

Gör så här

Jag använder färska kräftor så börja med att dela huvudet, bryt sedan av stjärten och lägg de raka på en bricka. Ställ brickan i frysen i 10 minuter. Det gör att skalet är lättare att ta bort. Skala stjärtarna och trä ett grillspett igenom. Då drar inte den ihop sig under tillagning.

Bryn smöret i en kastrull under omrörning. Precis när det börjar bli brunt tar du det åt sidan och låter det kallna. Vakuumförpacka kräftstjärtarna med lite brynt smör och kör sous vide på 40°C i 10 minuter

Vegansk skogsemulsion

Vegansk emulsion med smak av skog

Ingredienser

Rapsolja 200g

Olivolja 50g

Osötad sojamjölk 100g

Rosmarin 2 kvistar

Citrongräs 1 st

Vinäger, salt, senap och tabasco

Utrustning

Stavmixer

Dressingflaska

Gör så här

Plocka bladen från rosmarinen och skiva citrongräset. Mixa alla ingredienserna med stavmixer utom sojamjölken. Tillsätt sojamjölken under mixning tills emulsionen tjocknat. Sila, smaka av och fyll en dressingflaska eller spritspåse

Dags att servera förrätten

Bränd havskräfta söders gourmet johan heibert gastronomi

Ingredienser

Rädisor 2st

Vattenkrasse 10g

Utrustning

Brännare

Gör så här

Hyvla rädisorna och bland a dom med vattenkrassen. Bränn havskräftorna och plocka ur spettet. Spritsa på lite skogsemulsion och toppa med salladen

Låt väl smaka och lycka till med din Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Meny till alla hjärtans dag av johan heibert gastronomi för söders gourmet

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Polyscience

Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

2 reaktioner på ”Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa”

  1. Pingback: Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky - Söders gourmet

  2. Pingback: Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel - Söders gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =

Varukorg