Här kommer ett recept skrivet som dessert i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel. recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet med pacojet, silikomart professional och bosch

Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Här kommer ett recept skrivet som dessert i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel. En Crème Brûlée som görs på spisen och inte i ugnen och med ett blad gelatin för att den ska kunna gjutas i silikonform och presenteras på tallrik. tillsammans med en syrlig sorbet på lingeon och lite hackade kanderade mandlar

Alla hjärtans dag meny

Havskräfta med vegansk skogsemulsion och rädisa

Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky

Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Här kommer ett recept skrivet som dessert i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel. recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet med pacojet, silikomart professional och bosch silikonmatta fylls

Lingonsorbet

Ingredienser

Vatten 100g

Socker 100g

Lingon 250g

Utrustning

Karaff

Stavmixer

Glassmaskin

Gör så här

Koka ihop vatten och socker och häll över (de tinade) lingonen. Mixa med en stavmixer. Här ska den serveras till en Crème Brûlée så denna sorbet är syrlig. Vill du så tillsätt lite mer socker och ska den inte serveras till något med vanilj så är det otroligt gott att tillsätta lite vaniljsocker till denna.

Kör smeten i en glassmaskin, vi använder en pacojet så vi fryser bägaren först och kör av den vid servering.

Crème Brûlée

Här kommer ett recept skrivet som dessert i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel. recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet med pacojet, silikomart professional och bosch bruleerna bränns

Ingredienser

Äggula 50g

Socker 60g (50g)

Gelatinblad 1st

Mjölk 50g

Grädde 250g

Vaniljstång 1/2

Råsocker

Utrustning

Termometer

Silikonform SF042

Brännare

Gör så här

Dela och skrapa ur vaniljstången, blötlägg gelatinbladet och när det blommat tillsätter du alla ingredienserna utom råsocker till en kastrull och värmer den långsamt under omrörning till 83°C. Smeten får inte koka för då koagulerar äggulorna som en äggröra. Har du möjlighet så låt smeten svalna på bänken en stund så att vaniljsmaken kommer ut innan du silar den. Fyll en silikonform och ställ i kylen. Efter någon timme flyttar du den till frysen.

Någon timme innan servering. Ploppa ut ur silikonformen direkt på tallriken, pudra med råsocker och bränn i två omgångar så du får en riktigt härlig och krispig sockeryta

Dags att servera desserten

Här kommer ett recept skrivet som dessert i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel. recept av johan heibert gastronomi för söders gourmet med pacojet, silikomart professional och bosch dekorerar

Ingredienser

Minimaränger

Kanderade mandlar

Lingon

Röd oxalis

Gör så här

Hacka lite mandel och tillsammans med några minimaränger och några lingon fyller du mitten av brûléen. Lägg några blad av röd oxalis och avsluta med ett vackert ägg av lingonsorbet

Låt väl smaka och lycka till med din Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Paco Jet

Meny till alla hjärtans dag av johan heibert gastronomi för söders gourmet

Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

2 reaktioner på ”Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel”

  1. Pingback: Havskräfta med vegansk skogsemulsion - Recept - Söders gourmet

  2. Pingback: Ankbröst med rostad pumpapuré och granatäppelsky - Söders gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

14 − 11 =

Varukorg