Glass på Rårörda Lingon ger ca 1,2L färdig glass
Här kommer ett favoritrecept, Lingonglass! Viktigt är att göra den på rårörda lingon som du gjort själv, för den du köper på burk i butik är faktiskt en kokt sylt.

Recept på Rårörda Lingon
Ingredienser
Lingon 170g
Socker 80g
Utrustning
Tillvägagångssätt
Blanda lingonen med sockret i en bytta och ställ den i kylen. Viktigt är att en del av bären går sönder för att denna konserveringsmetod faktiskt ska fungera. Det tar ca 1 dygn innan sockret har löst upp sig och dina rårörda lingon är klara.

Recept på Glassbas
Ingredienser
Grädde 200g
Mjölk 200g
Äggula 80g (ca 4st)
Socker 70g
Utrustning
Tillvägagångssätt
Väg upp alla ingredienserna i en kastrull och värm under omrörning till 84°C. Skrapa ner i byttan och kyl.

Glassen
Ingredienser
Glassbas 550g
Rårörda Lingon 250g
Utrustning
Stavmixer
Slickepott
Nemox glassmaskin
Tillvägagångssätt
Mixa glassbasen och lingonen med stavmixern och kör i glassmaskin.
Skopa ur glassen och njut!
Vi har använt Nemox gelato 3K. En underbart smidig maskin som man startar med ett knapptryck. När maskinen sedan känner att glassen har nått rätt konsistens går den över till ett förvaringsläge som gör att glassen håller sig perfekt under en lång tid. Att göra en krämig glass i denna maskin tar ca 15minuter! Grymt va!
