Söders Gourmet

Alla hjärtans dag dessert

Alla hjärtans dag dessert valentine´s day dessert 2020 hallon raspberry vit choklad hallonmousse raspberry mousse soders gourmet johan heibert gastronomi Alla hjärtansdagsdessert

Alla hjärtans dag dessert

Nu ska kärleken firas med en alla hjärtans dag dessert! Alla hjärtans dag är det vanligaste namnet på Valentindagen. Traditionen av att fira denna dag kommer från USA och härstammar från traditioner runt Sant Valentin från medeltiden i England och Frankrike. Alla hjärtans dag / Valentine´s day / Valentindagen / Sankt Valentins dag / Vändagen firas den 14e februari.

Rosa och vitt

Rosa och vitt är temat för vår dessert där hallon får stå för det rosa och vit choklad och maräng får stå för det vita.

Alla hjärtans dag dessert valentine´s day dessert 2020 hallon raspberry vit choklad hallonmousse raspberry mousse soders gourmet johan heibert gastronomi Alla hjärtansdagsdessert uppifrån

Alla hjärtans dag dessert

– Dessert med hallonmousse, hallontryffel, vit chokladtryffel, vaniljmousse och maräng. Dekorerad med blad, blommor och hallon.

Hallonmousse maräng hallontryffel vit choklad tryffel maräng

Hallonmousse

Ingredienser

150g                    Frysta hallon

25g                      Socker

1st                       Gelatinblad

100g                    Grädde

Utrustning

Silikonform

Tillvägagångssätt

Blötlägg gelatinet. Koka upp hallonen tillsammans med socker och gelatinet, mixa med stavmixer och sila bort kärnorna. Låt svalna. Vispa grädden, inte för hårt. Vänd ihop med purén. Fyll en sprits. Fyll silikonformar och frys. Ploppa formarna och ställ på tallrik.

Hallontryffel

Hallontryffel, Vit chokladtryffel

Ingredienser

50g                      Valrhona Inspiration Hallon

50g                      Valrhona Inspiration Waina

50g                      Grädde

100g                    Valrhona Inspiration Waina

30g                      Grädde

20g                      Smör

1st                       Vit chokladspray

Utrustning

Silikonform

Tillvägagångssätt

Koka upp grädden och slå hälften över en skål med Valrhona Inspiration Hallon och Valrhona Inspiration Waina. Och andra hälften över en skål med Valrhona Inspiration Waina och smör. Låt vila lite och mixa sedan slätt med en stavmixer. Fyll sedan silikonform och frys. Ploppa och lägg direkt på tallrik då de är rätt kladdiga tryfflar. Den vita sprayar du vit med chokladsprayet innan den läggs på tallriken.

Vaniljmousse

Ingredienser

1st                       vaniljstång

500g                    mjölk

120g                    socker

100g (5st)         äggulor

40g                      majsstärkelse

50 g                    smör

200g                    Grädde

Utrustning

Spritspåse

Tyll

Tillvägagångssätt

Skrapa ur vaniljstången och blanda alla ingredienser utom smöret och grädden i en kastrull. Värm under omrörning tills den tjocknar (80-90°C), kyl. Vispa grädden och vänd ihop med vaniljkrämen. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa på tallriken.

Maräng

Maräng

Ingredienser

60g (2st)           äggvita

60g                      socker

60g                      florsocker

Utrustning

Spritspåse

Tyll

Torkugn

Silikonmatta

Tillvägagångssätt

Vispa äggvita och socker till ett styvt fluff. Fyll en spritspåse med önskad tyll och spritsa på silikonmattan. Torka i torkugn på 60°C tills helt torra, ca 2-4h.

Örter

Lägg och dekoration

Ingredienser

Hallon

Gröna blad

Blommor

Tillvägagångssätt

Placera hallonmoussen i mitten av tallriken. På och runt ställer du tryfflar, maränger hallon och vaniljmousse. Avsluta med gröna blad och blomblad.

Lycka Till!

Dessert tagen uppifrån med hallonmousse hallontryffel vit chokladtryffel vaniljmousse maränger och hallon söders gourmet

Alla hjärtans dag dessert.  Recept från Söders gourmet

En del av ingredienserna har vi fått av våra vänner på Werners gourmetservice

Silikonformarna kommer från Italienska Silikomart som designar och producerar allt i sina egna lokaler i norra Italien. Alla silikonformar och mattor från Silikomart klarar ugn, diskmaskin, frys och mikrovågsugn.

Fotograf, recept och kock: Johan Heibert

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken