Söders Gourmet

Nyårsdessert 2024 Fjällfilspannacotta med kvittencurd, honungsgelé och rostade hasselnötter

Fjällfilspannacotta med kvittencurd, honungsgelé och rostade hasselnötter En god och enkel dessert med svenska smaker och ingredienser som går att förbereda dagen innan!

Nyårsdessert 2024 Fjällfilspannacotta med kvittencurd, honungsgelé och rostade hasselnötter

Nyårsdessert 2024

Fjällfilspannacotta med kvittencurd, honungsgelé och rostade hasselnötter

En god och enkel dessert med svenska smaker och ingredienser som går att förbereda dagen innan!

Kvittencurd

Här används svensk kvitten som är väldigt syrlig, ersätts enkelt med yuzu, lime eller citron och då tas vattnet bort i receptet.

Ingredienser

Kvittenpuré 130g

Vatten 100g

Socker 150g

Ägg 50g

Gelatinpulver 2,5g

Smör 40g

Gör så här

Blötlägg gelatinet. Lägg övriga ingredienser förutom smör i en kastrull och värm under omrörning till 83°C, tillsätt gelatinet, låt svalna något och rör ner smöret. Plast och ställ i kylen. När den är kall, mixa med stavmixer och sprits ner i ”globe 26” ställ i frysen.

Fjällfilspannacotta

Ingredienser

Fjällfil 700g

Grädde 300g

Socker 150g

Gelatin 10g

Gör så här

Blötlägg gelatinet. Koka upp socker och grädde, vispa ner gelatinet och låt det svalna till under 50°C. Vänd ner filmjölken.

Honungsgelé

Ingredienser

Honung 175g

Vatten 125g

Agar Agar 3g

Gör så här

Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll ut på ett tråg och ställ i kylen. Ner den kallnat och geleat mixa till en kräm. Fyll en spritspåse och vacka ur bubblorna.

Färdigställ desserten

Ingredienser

Hasselnötter

Hallonkrisp

Gröna blad

Gör så här

Ställ en gjuten fryst curd i serveringsskålen, täck den med panna cottan. Ställ i kylen tills panna cottan har stelnat och curden har tinat. Toppa med rostade hackade hasselnötter, hallonkrisp och gröna blad

Recept av

Johan Heibert Gastronomi

Vad är en efterrätt?

Efterrätt är den avslutande rätten som serveras efter huvudmåltiden. Den är ofta söt och kan inkludera klassiker som glass, paj eller tårta, men även alternativ som frukt eller ostbricka förekommer.

Lyxiga nyårsdesserter

En dessert till nyår är ofta en festlig och stilfull avslutning på måltiden. Populära val inkluderar pannacotta, mousse eller en dessert med inslag av champagne för att sätta guldkant på firandet.

Snabba och enkla desserter

För dig som vill hålla det enkelt kan en dessert vara något snabbt som en fruktsallad, en chokladmousse med få ingredienser eller glass med en kreativ topping.

Lätta desserter för nyårsfesten

En elegant men enkel dessert till nyår kan vara en pannacotta med bär eller en fryst cheesecake. Dessa kan förberedas i förväg och ger ändå ett imponerande resultat.

Desserter som kan förberedas i förväg

Att välja desserter som går att förbereda, som tiramisu eller fryst cheesecake, är ett smart sätt att spara tid. Det låter dig servera en vacker och välsmakande efterrätt till gästerna utan stress på själva dagen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken