Vegansk glass
Vegansk glass är enklare och mycket godare än det kanske låter. Glassar som inte baserar sig på ägg och mejeriprodukter kan bli otroligt krämiga och med höga, rena smaker.
Här kommer vi bjuda på några av våra favoriter. En vegansk chokladglass doppad i choklad och nötter. Och en isglass med mango och kokos. Visst låter det underbart?!
Vegansk chokladglass
Ingredienser
500g Kokande vatten
250g Cashewnötter
100g Mörk choklad
1st Vaniljstång
140g Socker
25g Kakao
2g Salt
110g Kokosolja
Utrustning
Glassmaskin
Spritspåse
Palett
Glassform
Glasspinnar
Tillvägagångssätt
Skrapa ur en vaniljstången och lägg den och alla andra torra ingredienser i en skål,koka upp vattnet och häll över, plasta. Låt stå i rumstemperatur i 6-12h. Plocka ur vaniljstången och mixa allt till en slät kräm. Frys i Pacobägare (eller valfri annan glassmaskin). Kör av glassen och spritsa ner i en glassform och sätt i pinne och frys igen. Ploppa och servera. Vill man göra glassen ännu lite finare så spraya glassarna med våra sprayfärger eller doppa dom i choklad och hackade cashewnötter.
Mango- och kokosisglass
Ingredienser
Mango-isglass
400g Mango
160g Vatten
80g Socker
20g Glykos
Kokos-isglass
400g Kokosmjölk
60 g Socker
10 g Glykos
Utrustning
Mixer
Spritspåse
Glassform
Glasspinne
Tillvägagångssätt
Mixa ingredienserna till mango-isglassen och fyll en spritspåse. Om du gör en tvådelad glass som vi gör så fyll den gröna mindre formen och stoppa i glasspinne. Frys den och mixa ingredienserna för kokosglassen. Lägg den på sprits. När mangoglassen är fryst, fyll blåa formen med kokosglass till markeringen och stoppa ner mangoglassen däri. Frys. Ploppa och njut!
Och till slut
Nu när du har börjat göra dina egna glassar så kommer du aldrig vilja köpa fabriksglass igen! Fler recept på glass kommer du kunna hitta här på vår sida eller varför inte titta till The Chef Magazine som har tagit de vackra bilderna till våra recept!