Söders Gourmet

Vegansk glass

Vegansk glass - Chokladglass doppad i choklad och nötter - Isglass med mango och kokos från Söders gourmet

Vegansk glass

Vegansk glass

Vegansk glass är enklare och mycket godare än det kanske låter. Glassar som inte baserar sig på ägg och mejeriprodukter kan bli otroligt krämiga och med höga, rena smaker.

Här kommer vi bjuda på några av våra favoriter. En vegansk chokladglass doppad i choklad och nötter. Och en isglass med mango och kokos. Visst låter det underbart?!

Vegansk chokladglass

Ingredienser

500g Kokande vatten
250g Cashewnötter
100g Mörk choklad
1st Vaniljstång
140g Socker
25g Kakao
2g Salt
110g Kokosolja

Utrustning

Glassmaskin
Spritspåse
Palett
Glassform
Glasspinnar

Chokladglass ploppas söders gourmet

Tillvägagångssätt

Skrapa ur en vaniljstången och lägg den och alla andra torra ingredienser i en skål,koka upp vattnet och häll över, plasta. Låt stå i rumstemperatur i 6-12h. Plocka ur vaniljstången och mixa allt till en slät kräm. Frys i Pacobägare (eller valfri annan glassmaskin). Kör av glassen och spritsa ner i en glassform och sätt i pinne och frys igen. Ploppa och servera. Vill man göra glassen ännu lite finare så spraya glassarna med våra sprayfärger eller doppa dom i choklad och hackade cashewnötter.

Vegansk chokladglass doppas i choklad - söders gourmet
Vegansk chokladglass doppad i choklad - söders gourmet

Mango- och kokosisglass

Mango och kokos isglass vegansk - söders gourmet

Ingredienser

Mango-isglass
400g Mango
160g Vatten
80g Socker
20g Glykos

Kokos-isglass
400g Kokosmjölk
60 g Socker
10 g Glykos

Mango och kokos isglass vegansk ur form - söders gourmet
Mango och kokos isglass vegansk ur form – söders gourmet

Utrustning

Mixer
Spritspåse
Glassform
Glasspinne

Mango och kokos isglass vegansk ur silikonform - söders gourmet

Tillvägagångssätt

Mixa ingredienserna till mango-isglassen och fyll en spritspåse. Om du gör en tvådelad glass som vi gör så fyll den gröna mindre formen och stoppa i glasspinne. Frys den och mixa ingredienserna för kokosglassen. Lägg den på sprits. När mangoglassen är fryst, fyll blåa formen med kokosglass till markeringen och stoppa ner mangoglassen däri. Frys. Ploppa och njut!

Mango och kokos isglass vegansk glass med tugga - söders gourmet
Närbild på glass - Söders gourmet

Och till slut

Nu när du har börjat göra dina egna glassar så kommer du aldrig vilja köpa fabriksglass igen! Fler recept på glass kommer du kunna hitta här på vår sida eller varför inte titta till The Chef Magazine som har tagit de vackra bilderna till våra recept!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken