Vegansk 5-rätters mellanrätt Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul johan heibert gastronomi söders gourmet rätten

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Rätt 2 i vår veganska femrätters

I det här receptet kommer vi laga en vegansk mellanrätt: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul. Hela menyn och länkar till de andra rätterna ser du nedan

Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse

Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap

Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad

Blomkål

Vegansk 5-rätters mellanrätt Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul johan heibert gastronomi söders gourmet
Vegansk 5-rätters mellanrätt Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul johan heibert gastronomi söders gourmet

Ingredienser

Blomkål 1 huvud

Matolja 30g

Salt

Utrustning

Ugn

Kniv

Gör så här

Skär bort bladen från blomkålen. Stansa ut fina delar av bladen och lägg i kallvatten tills det är dag att servera. Ställ blomkålshuvudet på en plåt och smörj in det med olja och salt. Baka i ugnen på 180°C tills den fått fin färg och är mjuk rakt igenom. Ca 20 minuter

Veganskt Parmesansmul

Ingredienser

Cashewnötter 50g

Torrjäst 15g

Salt 2g

Vitlökspulver 2g

Utrustning

Mixer

Gör så här

Rosta jästen lätt i en torr stekpanna, tillsätt nötterna sedan salt och vitlökspulver. Mixa till ett pulver i en mixer

Curryolja

Ingredienser

Grön currypasta 30g

Olivolja 50g

Utrustning

Nappflaska

Gör så här

Fräs currypastan i en panna och tillsätt oljan. Rör runt och sila ner i en nappflaska

Dags att servera

Ingredienser

Mandel 30g

Vattenkrasse

Gör så här

Hacka och rosta mandeln. Skär ut buketter ur blomkålen och lägg på en tallrik. Strössla lite mandel över, lägg på några blomkålsblad. Droppa på med curryoljan och avsluta med vattenkrasse och parmesansmul

Låt väl smaka och lycka till med Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Vegansk 5-rätters mellanrätt Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul johan heibert gastronomi söders gourmet rätten

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Bosch

Rational

Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul

Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp

4 reaktioner på ”Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul”

  1. Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet

  2. Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet

  3. Pingback: Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad - Söders Gourmet

  4. Pingback: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse - Söders Gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × två =

Varukorg