Rätt 2 i vår veganska femrätters
I det här receptet kommer vi laga en vegansk mellanrätt: Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul. Hela menyn och länkar till de andra rätterna ser du nedan
Bakad, picklad och bränd purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs
Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse
Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap
Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad
Blomkål
Ingredienser
Blomkål 1 huvud
Matolja 30g
Salt
Utrustning
Gör så här
Skär bort bladen från blomkålen. Stansa ut fina delar av bladen och lägg i kallvatten tills det är dag att servera. Ställ blomkålshuvudet på en plåt och smörj in det med olja och salt. Baka i ugnen på 180°C tills den fått fin färg och är mjuk rakt igenom. Ca 20 minuter
Veganskt Parmesansmul
Ingredienser
Cashewnötter 50g
Torrjäst 15g
Salt 2g
Vitlökspulver 2g
Utrustning
Gör så här
Rosta jästen lätt i en torr stekpanna, tillsätt nötterna sedan salt och vitlökspulver. Mixa till ett pulver i en mixer
Curryolja
Ingredienser
Grön currypasta 30g
Olivolja 50g
Utrustning
Gör så här
Fräs currypastan i en panna och tillsätt oljan. Rör runt och sila ner i en nappflaska
Dags att servera
Ingredienser
Mandel 30g
Vattenkrasse
Gör så här
Hacka och rosta mandeln. Skär ut buketter ur blomkålen och lägg på en tallrik. Strössla lite mandel över, lägg på några blomkålsblad. Droppa på med curryoljan och avsluta med vattenkrasse och parmesansmul
Låt väl smaka och lycka till med Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Tack till
Blomkål med grön curryolja, mandel och veganskt parmesansmul
Länkar till de andra recepten i denna meny hittar du högre upp
Pingback: Purjolök med friterade kikärtor och kikärtsmajonnäs - Söders gourmet
Pingback: Saltrostade rödbetor med svartkål och lönnsirap - Söders Gourmet
Pingback: Chokladglass med hallonskum och rostad vit choklad - Söders Gourmet
Pingback: Rökt rotselleri med hasselnötter och krasse - Söders Gourmet