Söders Gourmet

Snittar till nyår

Vi tipsar här om 3 kanapéer som passar utmärkt till ett glas champagne, recept anpassade för ca två personer Kalixlöjrom med smetana, gräslök och potatischips Tartelett med currymajonnäs, eldade ärtor, Wrångebäcksost och mandel Tartelett med yuzu, kungskrabba och koriander

Snittar till nyår

Här kommer en inspiration för snittar till nyår. Och vad du kan servera som tilltugg till bubblet på nyårsafton eller en annan festlig kväll!

Vi tipsar här om 3 kanapéer som passar utmärkt till ett glas champagne, recept anpassade för ca två personer

Kalixlöjrom med smetana, gräslök och potatischips

Tartelett med currymajonnäs, eldade ärtor, Wrångebäcksost och mandel

Tartelett med yuzu, kungskrabba och koriander

https://youtu.be/C5BD8NhpBRY

Kalixlöjrom med smetana, gräslök och potatischips

Ingredienser

Löjrom 10g

Smetana 20g

Gräslök 5g

Chips

Gör så här

Hacka gräslök och blanda med smetana, fyll en spritspåse och spritsa botten i en platt form. Vi använder en kaviarburk. Fyll en ny spritspåse med löjrommen och täck smetanan med den. Gör ytan slät med en palett. Ställ i kyl inför servering och servera med lättsaltade chips.

Tartelett med currymajonnäs, eldade ärtor, Wrångebäcksost och mandel

Ingredienser

Vårrulledeg 2 ark

Majonnäs 15g

Grön currypasta 5g

Gröna ärtor 15g

Wrångebäcksost 5g

Mandel 5g

Gör så här

Stansa och fritera degen mellan små tartelettformar (kommer snart på vår sida). Blanda majonnäsen med den gröna curryn och fyll en spritspåse. Elda ärtorna och hacka mandeln. Spritsa lite av majonnäsen i tartelettskalet och toppa med eldade ärtor, riven ost och hackad mandel. Vill man så dekorerar man med någon fin ört, exempelvis shisokrasse.

Tartelett med yuzu, kungskrabba och koriander

Ingredienser

Vårrulledeg 2 ark

Majonnäs 15g

Yuzu juice 5g

Kungskrabba 1/5-dels ben

Jalapeño 5g

Chilirostade sesamfrön, korianderkrasse (eller vanlig koriander) och vita ätbara blommor

Gör så här

Stansa och fritera degen mellan små tartelettformar (kommer snart på vår sida). Skala och skär krabbköttet i 2 cm bitar, finhacka jalapeñon och blanda majonnäsen med yuzu. Spritsa majonnäsen i tartelettskalet, lägg dit en bit krabba, toppa majonnäsen med hackad jalapeño. Sedan dekorerar vi den med chilirostade sesamfrön, korianderkrasse och några vita ätbara blommor.

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Våra andra recept

#Nyårsfirande #Tilltugg #SnittarTillChampagne #Nyårsfest #FestligaTilltugg #ChampagneSnittar #Nyårsmiddag #ElegantaTilltugg #SkålFörNyår #GourmetSnittar #Nyårsnatt #LyxigaTilltugg #BubbelOchSnittar #Nyårsrecept #FestTilltugg #ChampagneFest #Nyårsinspiration #SmakrikaSnittar #VälkomnaNyår #Tilltuggsrecept #Champagnekväll #Nyårsdekoration #FestSnittar #Nyårsbubbel #KreativaTilltugg #NyårsToast #SnittarFörFest #ChampagneOchDelikatesser #NyårsGlädje #SnittarOchBubbel

Lycka till med dina snittar till nyår

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken