Påsken kan bestå av så mycket mer än ägghalvor och påskris. Vårt förslag är en dessert med både form av ägg, mönster från honungskupor och även gröna små blad och blommor. Smakerna som används är kokos, mango, vit choklad och bergamott.
Mangon används till en gelé som täcker en botten av vit chokladmousse och kokoskaka. Denna puck toppas sedan med tre gjutningar av kokosmousse, bergamottkräm, chokladkulor, gröna blad, vita blommor och ett flarn gjort på mangopuré
Receptet är för ca 8 portioner
Alla formar och utrustning som används i receptet är listat längst ner i receptet
Bregamottkräm

Ingredienser
Zest från 1 st Bergamott
Bergamottjuice 250g
Agar agar 5g
Socker 150g
Gör så här
Zesta en bergamott i en kastrull och pressa bergamottfrukter så du får rätt mängd saft. Häll detta i en kastrull. Blanda socker och agar agar och tillsätt till saften. Koka upp under omrörning och häll i en bägare. Kyl den tills den stelnat helt. Mixa till en kräm och lägg på spritspåse
Kokosbotten

Ingredienser
Smör rumstempererat 100g
Socker 100g
Riven kokos 100g
Ägg 2st
Gör så här
Vispa smör och socker till ett fluff, tillsätt kokosflingorna och till sist äggen. Fyll en spritspåse och spritsa ner i silikonform och baka i ugnen på 160°C i 10 minuter. Ställ formen i frysen.
Mangogelé
Ingredienser
Mangopuré 200g
Gelatinblad 1st (2,5g)
Gör så här
Blötlägg gelatinet i kallt vatten och värm purén under omrörning. När den är varm, tillsätt gelatin och häll en matsked i varje urgröpning ur silikonformen. Luta formen åt olika håll så att gelén kommer ut i kanterna. Ställ formen i frysen
Vit chokladmousse

Ingredienser
Vit choklad 100g
Mjölk 50g
Socker 25g
Gelatinblad 1st (2,5g)
Grädde 200g
Gör så här
Blötlägg gelatinet, värm choklad, mjölk och socker under omrörning. Tillsätt gelatinet och låt svalna på bänken. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen i 3 omgångar för att behålla volymen av vispningen. Lägg på spritspåse och spritsa ner i formen där den frysta mangogelén är. Fyll så pass mycket att även en frusen kokosbotten får plats. Stoppa tillbaka in i frysen.
Kokosmousse
Ingredienser
Kokosmjölk 250g
Socker 30g
Gelatinblad 1st (2,5g)
Grädde 250g
Gör så här
Blötlägg gelatinet och värm kokosmjölken. Tillsätt gelatinet och låt svalna på bänken. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen i 3 omgångar för att behålla volymen av vispningen. Lägg på spritspåse och spritsa ner i dekorationsformar. Här används en äggform på 30ml, en sfärisk form på 20ml och en quenelleform på 10ml. Stoppa in i frysen.
Mangoflarn

Ingredienser
Mangopuré 30g
Äggvita 30g
Olja 30g
Mjöl 30g
Socker 10g
Gör så här
Mixa ihop alla ingredienser till en smet och platta ut över en dekorationsform. Här används en med honungsmönster. Baka i ugn på 160°C i 4-5 minuter.
Färdigställande av desserten
Ingredienser
Chokladkulor
Atsinakrasse
Vit strandkrassning
Gör så här
Ploppa alla frysta gjutningar och ställ mango- och vit chokladbotten på en tallrik, toppa med en av varje gjutning av kokosmousse. Spritsa på några klickar av bergamottkräm, adera några vita chokladkulor, gröna blad och vita blommor. Avsluta med att sätta fast mangoflarnet med lite bergamottkräm
Lycka till med Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott

Tack till
-
Egg 30 Silikonform Från Silikomart225.00 SEK (180.00 SEK ex moms)
-
Quenelle 10 Silikonform Från Silikomart225.00 SEK (180.00 SEK ex moms)
-
Truffles 20275.00 SEK (220.00 SEK ex moms)
-
Alvéolé 3 honungsform från Silikomart Professional190.00 SEK (152.00 SEK ex moms)
-
Decor-A Rund 80235.00 SEK (188.00 SEK ex moms)
-
SF029 Florentins 35ml142.00 SEK (113.60 SEK ex moms)
-
VIT CHOKLAD 25% BIANCA ARI GIOARI 3KG765.00 SEK (683.04 SEK ex moms)
-
VIT CHOKLAD 34% BIANCA AVORIO GIOARI 3KG815.00 SEK (727.68 SEK ex moms)
-
MÖRK CHOKLAD 74% FONDENTE ECUADOR SINGLE ORIGIN 3KG895.00 SEK (799.11 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 600ml185.00 SEK (148.00 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 400ml145.00 SEK (116.00 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 200ml135.00 SEK (108.00 SEK ex moms)
-
Varimixer – Björnblandare Teddy – Silver13,995.00 SEK (11,196.00 SEK ex moms)
-
Glaskaraff Boro 150ml110.00 SEK (88.00 SEK ex moms)
-
Precisionsvåg i fickformat750.00 SEK (600.00 SEK ex moms)
-
Rational iCombi Pro XS – Professionell kombiugn92,950.00 SEK (74,360.00 SEK ex moms)
-
Stavmixer – Robot Coupe Mini MP 190 V.V.4,150.00 SEK (3,320.00 SEK ex moms)
-
Spritspåsar 56x30cm 100-pack260.00 SEK (208.00 SEK ex moms)
-
Palett vinklad175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Palett rak175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Palett bred175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Slickepott 41cm i värmetåligt silikon155.00 SEK (124.00 SEK ex moms)
-
Slickepott 36cm i värmetåligt silik145.00 SEK (116.00 SEK ex moms)
-
Slickepott 25cm i värmetåligt silikon125.00 SEK (100.00 SEK ex moms)
-
Plastburk 3L för Mise en place och förvaring 10-pack245.00 SEK (196.00 SEK ex moms)
-
Plastburk 1,3L för Mise en place och förvaring 10-pack175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Plastburk 0,8L för Mise en place och förvaring 10-pack175.00 SEK (140.00 SEK ex moms)
-
Slickepott Skedformad 25cm i värmetåligt silikon155.00 SEK (124.00 SEK ex moms)
-
Slickepott Skedformad 36cm i värmetåligt silikon170.00 SEK (136.00 SEK ex moms)
-
Slickepott Skedformad 41cm i värmetåligt silikon185.00 SEK (148.00 SEK ex moms)
-
Pincett Sashimi 20 cm140.00 SEK (112.00 SEK ex moms)
-
Pincett Sashimi 14 cm125.00 SEK (100.00 SEK ex moms)
-
Pincett rak 16 cm135.00 SEK (108.00 SEK ex moms)
-
Kikuichi Sweden Warikomi 24cm2,975.00 SEK (2,380.00 SEK ex moms)
-
Kikuichi Sweden Warikomi 21cm2,975.00 SEK (2,380.00 SEK ex moms)
-
Kikuichi Sweden Warikomi 18cm2,662.00 SEK (2,129.60 SEK ex moms)