Söders Gourmet

0

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott av Johan Heibert Gastronomi för Söders gourmet men hjälp av maskiner och utrustning från Silikomart Professional, Robot-coupe och Rational

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott

Påsken kan bestå av så mycket mer än ägghalvor och påskris. Vårt förslag är en dessert med både form av ägg, mönster från honungskupor och även gröna små blad och blommor. Smakerna som används är kokos, mango, vit choklad och bergamott.

Mangon används till en gelé som täcker en botten av vit chokladmousse och kokoskaka. Denna puck toppas sedan med tre gjutningar av kokosmousse, bergamottkräm, chokladkulor, gröna blad, vita blommor och ett flarn gjort på mangopuré

Receptet är för ca 8 portioner

Alla formar och utrustning som används i receptet är listat längst ner i receptet

Bregamottkräm

Bergamottkräm

Ingredienser

Zest från 1 st Bergamott

Bergamottjuice 250g

Agar agar 5g

Socker 150g

Gör så här

Zesta en bergamott i en kastrull och pressa bergamottfrukter så du får rätt mängd saft. Häll detta i en kastrull. Blanda socker och agar agar och tillsätt till saften. Koka upp under omrörning och häll i en bägare. Kyl den tills den stelnat helt. Mixa till en kräm och lägg på spritspåse

Kokosbotten

kokoskaka

Ingredienser

Smör rumstempererat 100g

Socker 100g

Riven kokos 100g

Ägg 2st

Gör så här

Vispa smör och socker till ett fluff, tillsätt kokosflingorna och till sist äggen. Fyll en spritspåse och spritsa ner i silikonform och baka i ugnen på 160°C i 10 minuter. Ställ formen i frysen.

Mangogelé

Ingredienser

Mangopuré 200g

Gelatinblad 1st (2,5g)

Gör så här

Blötlägg gelatinet i kallt vatten och värm purén under omrörning. När den är varm, tillsätt gelatin och häll en matsked i varje urgröpning ur silikonformen. Luta formen åt olika håll så att gelén kommer ut i kanterna. Ställ formen i frysen

Vit chokladmousse

form fylls med

Ingredienser

Vit choklad 100g

Mjölk 50g

Socker 25g

Gelatinblad 1st (2,5g)

Grädde 200g

Gör så här

Blötlägg gelatinet, värm choklad, mjölk och socker under omrörning. Tillsätt gelatinet och låt svalna på bänken. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen i 3 omgångar för att behålla volymen av vispningen. Lägg på spritspåse och spritsa ner i formen där den frysta mangogelén är. Fyll så pass mycket att även en frusen kokosbotten får plats. Stoppa tillbaka in i frysen.

Kokosmousse

Ingredienser

Kokosmjölk 250g

Socker 30g

Gelatinblad 1st (2,5g)

Grädde 250g

Gör så här

Blötlägg gelatinet och värm kokosmjölken. Tillsätt gelatinet och låt svalna på bänken. Vispa grädden och vänd ner den i chokladen i 3 omgångar för att behålla volymen av vispningen. Lägg på spritspåse och spritsa ner i dekorationsformar. Här används en äggform på 30ml, en sfärisk form på 20ml och en quenelleform på 10ml. Stoppa in i frysen.

Mangoflarn

Mangoflarn Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott av Johan Heibert Gastronomi för Söders gourmet men hjälp av maskiner och utrustning från Silikomart Professional, Robot-coupe och Rational

Ingredienser

Mangopuré 30g

Äggvita 30g

Olja 30g

Mjöl 30g

Socker 10g

Gör så här

Mixa ihop alla ingredienser till en smet och platta ut över en dekorationsform. Här används en med honungsmönster. Baka i ugn på 160°C i 4-5 minuter.

Färdigställande av desserten

Ingredienser

Chokladkulor

Atsinakrasse

Vit strandkrassning

Gör så här

Ploppa alla frysta gjutningar och ställ mango- och vit chokladbotten på en tallrik, toppa med en av varje gjutning av kokosmousse. Spritsa på några klickar av bergamottkräm, adera några vita chokladkulor, gröna blad och vita blommor. Avsluta med att sätta fast mangoflarnet med lite bergamottkräm

Lycka till med Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott

Påskdessert med mango, vit choklad, kokos och bergamott av Johan Heibert Gastronomi för Söders gourmet men hjälp av maskiner och utrustning från Silikomart Professional, Robot-coupe och Rational

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Rational

Robot-coupe

Våra andra recept

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken