Påskdessert – Mango och kokos ägg recept - söders gourmet

Påskdessert – Mango och kokos ägg

Påskdessert

Påskdessert – Mango och kokos ägg är en dessert där mangopuré är äggulan, kokosmousse är äggvitan och sprayad vit choklad är äggskalet

Äggulan (mangopuré)

Truffles 20 formen fylls med mangopuré

Ingredienser

200g Mango (fryst eller färsk)
10-20g Socker
5-10g Citronsaft

Utrustning

Mixer
Slickepott
Spritspåse
Silikonform

Tillvägagångssätt

Hacka fruktköttet från mangon och värm och mixa tillsammans med socker och citronsaft (mängden är beroende på hur söt och syrlig mangon är). Mangopurén ska ha en konsistens som liknar en löskokt äggula. Häll purén på en spritspåse och fyll silikonformen. Här är det en form som man gjuter bollar ”sfärer” i på 20ml. Frys och ploppa ur dem ur formen när de är helt frysta. Låt ligga ploppade i frysen tills det är dags att använda.

Äggvitan (kokosmousse)

Äggula i äggvitan

Ingredienser

250g grädde
250g kokosmjölk
30-50g socker
2 gelatinblad (1 restaurangblad)

Utrustning

Slickepott
Spritspåse
Äggform

Tillvägagångssätt

Häll upp 100g kokosmjölk, 1 eller 2 gelatinblad (beroende på vilken typ du använder) och sockret i en kastrull. Vispa grädden i en skål. Häll upp 150g kokosmjölk i en annan skål. Smält ihop ingredienserna i kastrullen under omrörning. Vänd ner det i skålen med kokosmjölk för att kyla ner. Vänd ner i den vispade grädden.
Häll moussen i en sprits och fyll äggformens underdel. Stoppa i ”äggulan” och sätt på överdelen av formen och fyll det sista.
Frys formen.

Äggskalet (Vitchoklad och spray)

Ägget doppas i vit choklad

Ingredienser

175g Vit choklad
50gKakaofett

Utrustning

Termometer
Slickepott
Grillspett
Färgspray

Tillvägagångssätt

Smält ihop den vita chokladen tillsammans med kakaofettet till en temperatur mellan 35-40°C. Ploppa de frysta äggen och trä dem på grillspett. Doppa äggen i chokladen, låt de stelna innan du sprayar äggen med färgsprej. Vi använde vit och rosa.

Servering

Servering - Dessertägg i fågelbo - Påskdessert

Låt äggen tina i kyl och servera i ett ”fågelbo” av kaksmulor eller liknande.

Ägg skärs

Här har vi friterat en lite sötare pannkakssmet som vi smaksatte med lite kardemumma. Det fick bli vårt fågelbo. Men det fungerar lika bra med riven choklad eller kaksmulor. -Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

18 − 17 =

Varukorg