Söders Gourmet

Recept

Recept

Saffransbullar med vanilj och mandel

Saffransbullar med vanilj och mandel

Saffransbullar med vanilj och mandel Saftiga och underbakta saffransbullar med en fyllning av mandelmassa och vanilj. Med underbakta medar vi att man bakar bullarna till en lägre innertemp än vanligt bröd vilket gör att de blir krämigare och saftigare än vanliga. https://youtu.be/c0DYbGmcJ5U?si=gQ-fj6Pvpa4-Rt8j Fördeg 500 Vatten 60g jäst           540 vete 125 vetesur 50g socker 33g saffranslag

Saffransbullar med vanilj och mandel Läs mer »

Mjuk pepparkaka saftig och underbar

Mjuk pepparkaka saftig och underbar

En mjuk och saftig pepparkaka som håller sig saftig länge! Ingredienser: 125 g smör 20 g pepparkakskryddor (en blandning av kanel, vanilj, nejlika, kardemumma och ingefära, eller färdig pepparkakskrydda) 185 g strösocker 110 g vispgrädde 200 g ägg (cirka 4 stycken) 30 g honung 4 g bakpulver 200 g vetemjöl special Gör så här Smält

Mjuk pepparkaka saftig och underbar Läs mer »

Moussetårta med passionsfrukt, vit choklad och kokos. en enkel med ändå exklusiv moussetårta för festmiddagens slut!

Moussetårta med passionsfrukt, vit choklad och kokos

Denna tropiska tårta är en dröm för kokos- och passionsfruktsälskare. Med en krispig kokoskaka i botten, silkeslen vit chokladmousse och frisk passionsfruktsmousse, toppas tårtan med rostade kokosflakes för extra textur och smak. Perfekt för när du vill imponera på dina gäster med något elegant och fräscht! Räcker till: 3 tårtor (12 bitar per tårta) Ingredienser

Moussetårta med passionsfrukt, vit choklad och kokos Läs mer »

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar Idag ska vi baka riktigt lyxiga och otroliga kanelbullar med två sorters fyllningar, räcker till cirka 30 stycken. Vi har två fyllningar: en chokladganache och en vaniljkräm. Lite pyssel men värt varenda sekund. Fyllningarna fryser vi innan vi bakar in dem i bullarna. Let’s go! https://youtu.be/zDm-wPbWmTk?si=lo9yHC7MPOjcFXbt Chokladganache Ingredienser Vispgrädde

Otroliga Kanelbullar med Två Sorters Fyllningar Läs mer »

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren är en riktig hyllning till säsongen, där harsyrans friskhet smaksätter en mjuk äppelsorbet, doppad i vit choklad och serverad på en pistagekaka. En perfekt avslutning på en sommaren. Receptet räcker till

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage Läs mer »

Glass på björkblad med björksirap

Glass på björkblad med björksirap

Björkglass med björksirap och chiffonad av björkblad Välkommen till ett unikt recept där vi skapar en smakrik och frisk glass baserad på björkblad. Detta recept ger en vacker grön glass med en subtil, naturlig smak som kompletteras av björksirap och garneras med tunna skivor av björkblad, även kallat chiffonade. Perfekt för dig som vill ta

Glass på björkblad med björksirap Läs mer »

Har du någonsin undrat vad man kan göra med alla maskrosor i trädgården? Vi gör här glass på dom! Plockar man kronbladen från maskrosen och gör glass av dessa få man en hörligt naturligt gul glass med doft och smak av blommor och halm

Maskrosglass med honungsrostade nötter

Maskrosglass med honungsrostade nötter Har du någonsin undrat vad man kan göra med alla maskrosor i trädgården? Vi gör här glass på dom! Plockar man kronbladen från maskrosen och gör glass av dessa få man en härligt naturligt gul glass med doft och smak av blommor och halm   https://youtu.be/swNmBT88yDU?si=rK7GiPXXAmY5qSOb Ingredienser Gula blomblad av maskros

Maskrosglass med honungsrostade nötter Läs mer »

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken