Nötella - recept på hasselnötskräm med choklad

Nötella - recept på hasselnötskräm med choklad

Nötella – recept på hasselnötskräm med choklad. Underbart god nötella på bara tre ingredienser: Hasselnötter, socker och Kanakobönor. Mer naturligt än så kan det inte bli. Att göra nötella är absolut inte svårt. Det tar bara lite tid… Denna tog 18 timmar. Men bara en av dessa timmar är aktiv, resten är väntan.

Så vad behövs för att göra nötella?

Ingredienser

700g Hasselnötter

450g Socker

150g Kakaonibs*

Utrustning

Ugn

Mixer eller kniv

Conch

Slickepott

Gör så här:

Börja med att rosta hasselnötterna i ugnen på 160°C i 7 minuter. Låt nötterna svalna och gnugga dom senare med en handduk för att få bort skalet. Hacka eller mixa de skalade nötterna så de blir i mindre bitar. Mät upp socker och kakaonibsen*.

hasselnötter rostas i rationalugn

*Kakaonibs är kakaobönor som förutom fermentering och rostning även är krossade för enklare användning)

Starta conchen och se till att toppskruven är så löst åtskruvad som möjligt. Mata maskinen långsamt med de olika ingredienserna. Gärna under den första halvtimmen. När du fått i allt så börjar du skruva åt toppskruven, detta med ett kvarts varv åt gången med kanske 2-5 minuters mellanrum. Låt nu maskinen mala nötellan tills den är klar om mellan 16-24 timmar.

Häll upp den på en glasburk och njut!

Nötella klar i conchen

Nötellan använder du i kakor, tårtor, praliner. På våfflor, langos eller pizzan. Eller som så oftast på en skivad rostat bröd!

Nötella – recept på hasselnötskräm med choklad

Recept från Johan Heibert

Utrustning från Söders gourmet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

16 + tolv =

0
    0
    Min vagn
    Kundvagnen är tomÅtergå till Shop