Söders Gourmet

Rabarber spritz

Mors dagsdrink Rabarber spritz: Här kommer ett recept på rabarber spritz med rabarbersorbet av johan heibert gastronomi för söders gourmet tillsammans med silikomart professional och pacojet 4

Rabarber spritz

Mors dagsdrink: Rabarber spritz!

Mors dagsdrink Rabarber spritz: Här kommer ett recept på rabarber spritz med rabarbersorbet! En spritz är en drink där man smaksätter sitt bubbel med oftast en fruktpuré. Men i detta fallet har jag gjort en bakad rabarbersorbet som center för drinken och avslutat med några blomblad. Perfekt till mors dag! Här väljer du själv om du vill använda alkoholhaltigt bubbel eller inte!

Rabarbersorbet

Ingredienser

500g Rabarber

120g Socker

120g Vatten

10g Citronjuice

1st Stjärnanis

Gör så här

Hacka rabarber och baka i ugnen på 220C tills den fått fin färg. Blanda socker, vatten, citronjuice och stjärnanis och koka upp. Låt svalna och plocka ur stjärnanisen. Blanda de bakade rabarberna med sockerlagen. Ska du köra sorbeten i en klassisk glassmaskin så mixar du den först. Kör du i en pacojet så är det bara att frysa den i en bägare och köra två cykler.

Spritsa sorbeten i en silikonform och släta till med en palett. Stoppa in formen i frysen och ta fram vid servering.

Ploppa sorbeten ur formen och placera i mitten av ett lågt champagneglas. Fyll på med ditt favoritbubbel och toppa med några blomblad!

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart professional

Pacojet

Rational

Våra andra recept

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken