citronsorbet Recept
Minns du också de där frysta citronerna med sorbet i som serverades på restauranger vid Medelhavet? För mig är det barndomsnostalgi från Spanien
Minns du också de där frysta citronerna med sorbet i som serverades på restauranger vid Medelhavet? För mig är det barndomsnostalgi från Spanien
Vinterglass är en perfekt dessert för den kalla årstiden, där traditionella glassmaker möter vinterns värmande smaker. Tänk dig en silkeslen glass med inslag av kryddor som kanel, och vanilj, eller en härlig smak av bakat äpple eller blodapelsin. Vinterglass passar utmärkt till vinterfester, efter en härlig middag eller som ett lyxigt inslag i ett vinterbakverk.
Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren är en riktig hyllning till säsongen, där harsyrans friskhet smaksätter en mjuk äppelsorbet, doppad i vit choklad och serverad på en pistagekaka. En perfekt avslutning på en sommaren. Receptet räcker till
Frozen Rhubarb Daiquiri / Rabarbersorbet med rom Vi har gjort en fräch sommar drink, en Frozen Rhubarb Daiquiri, alltså en fryst drink med rabarber och rom. Mer känd är nog Frozen Strawberry Daiquiri, men så här på försommaren kändes rabarber som rätt val! Men twisten här är att vi gör den som en alkoholhaltig rabarbersorbet
Dags för årets påskdessert! den har vi gjort som en hyllning till Peach Melba, fast en uppfräshad version. Alltså en Peach Melba 2.0 gjord som en moussebakelse med vaniljyooghurtmousse fyld med persikokräm på en botten av mandel- och pistagekaka. Och till det en hallonsorbet
Här kommer ett recept på rabarber spritz med rabarbersorbet! En spritz är en drink där man smaksätter sitt bubbel med oftast en fruktpuré.
Här kommer ett recept skrivet som dessert i vår trerättersmeny för alla hjärtans dag. Crème Brûlée med lingonsorbet och mandel. En Crème Brûlée som görs på spisen och inte i ugnen och med ett blad gelatin för att den ska kunna gjutas i silikonform och presenteras på tallrik. tillsammans med en syrlig sorbet på lingeon och lite hackade kanderade mandlar