Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren
Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren är en riktig hyllning till säsongen, där harsyrans friskhet smaksätter en mjuk äppelsorbet, doppad i vit choklad och serverad på en pistagekaka. En perfekt avslutning på en sommaren.Receptet räcker till 6 portioner. Det blir lite extra sorbet och kaka, så du kan spara till senare!Harsyrasorbet
Ingredienser
- Citronjuice 15 g
- Röda äpplen 500 g
- Vatten 125 g
- Glukossirap 30 g
- Socker 200 g
- Harsyra 100 g
Gör så här
- Pressa citronjuice och skala äpplena. Lägg dem i citronvatten så de inte oxiderar. Kärna ur och skär äpplena i bitar. det ska bli totalt 400g skuren frukt till sobeten.
- Koka upp vatten, socker, glukos och citronjuice till en sockerlag. När lagen kokar, tillsätt äpplena och låt dem koka tills de är mjuka.
- Låt äpplena svalna till rumstemperatur och mixa sedan tillsammans med harsyran till en slät massa. Häll smeten i pacojetbägare och frys i 24 timmar. Använder du en vanlig glassmaskin? Ställ smeten i kylen och kör den sedan i din glassmaskin.
- Kör av sorbeten och spritsa ner i en silikonform. I detta fall PROMISE 65. Tryck ner kakbotten (enligt recept nedan) och stoppa tillbaka i frysen.
Pistagekaka
Ingredienser- Ägg 1 st
- Socker 65 g
- Pistagenötter 55 g
- Mixa ägg, socker och pistagenötterna till en smet.
- Bred ut ett tunt lager på en silikonmatta och baka i 180°C i ca 10 minuter. Låt kakan svalna och stansa sedan ut cirklar som matchar sorbetens storlek och tryck ner ovanpå sorbeten i silikonformen. Frys igen.
Vit chokladöverdrag
Ingredienser- Vit choklad 140 g
- Kakaofett 60 g
- Grön livsmedelsfärg (valfritt)
- Smält chokladen tillsammans med kakaofettet och färga det grönt för att spegla harsyrans färg.
- När sorbeten är fryst, ploppa silikonform och doppa den i den smälta chokladen. Ställ tillbaka i frysen. Temeperera den till ca -12°C inför servering.
Servering
- Dekorera med harsyrablad och hackade pistagenötter.
- Servera på en kyld tallrik eller sten för att hålla sorbeten kall längre.
Tack till
Johan Heibert GastronomiVåra andra recept- Köksutrustning
Promise 65 Silikonform framtagen i samarbete med David Vidal
285.00 SEK (228.00 SEK ex moms) Lägg till i varukorg
- Global
GLOBAL – Skalare GLOBAL T-mod. med 3 utbytbara blad
779.00 SEK (623.20 SEK ex moms) Lägg till i varukorg
- Övriga varumärken
Köksvåg Kern 500 gram 0.1 grams noggrannhet
1,227.00 SEK (981.60 SEK ex moms) Lägg till i varukorg - Kern
Köksvåg Kern 5 kilo 1 grams noggrannhet
1,900.00 SEK (1,520.00 SEK ex moms) Lägg till i varukorg
- Bar
Slickepott Skedformad 25cm i värmetåligt silikon
155.00 SEK (124.00 SEK ex moms) Lägg till i varukorg - Bar
Slickepott Skedformad 36cm i värmetåligt silikon
170.00 SEK (136.00 SEK ex moms) Lägg till i varukorg
- Bar
Magimix Minihackare 0,83 liter 290 watt Vit
1,399.00 SEK (1,119.20 SEK ex moms) Lägg till i varukorg - Glassmaskiner
Bägare till PacoJet 6-pack Syntetiska beakers
1,995.00 SEK (1,596.00 SEK ex moms) Lägg till i varukorg - Bar
Rational iCombi Pro XS – Professionell kombiugn
92,950.00 SEK (74,360.00 SEK ex moms) Lägg till i varukorg