Söders Gourmet

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren

Harsyrasorbet med vit choklad och pistage – En fräsch avslutning på sommaren är en riktig hyllning till säsongen, där harsyrans friskhet smaksätter en mjuk äppelsorbet, doppad i vit choklad och serverad på en pistagekaka. En perfekt avslutning på en sommaren.Receptet räcker till 6 portioner. Det blir lite extra sorbet och kaka, så du kan spara till senare!

Harsyrasorbet

Ingredienser

  • Citronjuice 15 g
  • Röda äpplen 500 g
  • Vatten 125 g
  • Glukossirap 30 g
  • Socker 200 g
  • Harsyra 100 g

Gör så här

  1. Pressa citronjuice och skala äpplena. Lägg dem i citronvatten så de inte oxiderar. Kärna ur och skär äpplena i bitar. det ska bli totalt 400g skuren frukt till sobeten.
  2. Koka upp vatten, socker, glukos och citronjuice till en sockerlag. När lagen kokar, tillsätt äpplena och låt dem koka tills de är mjuka.
  3. Låt äpplena svalna till rumstemperatur och mixa sedan tillsammans med harsyran till en slät massa. Häll smeten i pacojetbägare och frys i 24 timmar. Använder du en vanlig glassmaskin? Ställ smeten i kylen och kör den sedan i din glassmaskin.
  4. Kör av sorbeten och spritsa ner i en silikonform. I detta fall PROMISE 65. Tryck ner kakbotten (enligt recept nedan) och stoppa tillbaka i frysen.

Pistagekaka

Ingredienser
  • Ägg 1 st
  • Socker 65 g
  • Pistagenötter 55 g
Gör så här
  1. Mixa ägg, socker och pistagenötterna till en smet.
  2. Bred ut ett tunt lager på en silikonmatta och baka i 180°C i ca 10 minuter. Låt kakan svalna och stansa sedan ut cirklar som matchar sorbetens storlek och tryck ner ovanpå sorbeten i silikonformen. Frys igen.

Vit chokladöverdrag

Ingredienser
  • Vit choklad 140 g
  • Kakaofett 60 g
  • Grön livsmedelsfärg (valfritt)
Gör så här
  1. Smält chokladen tillsammans med kakaofettet och färga det grönt för att spegla harsyrans färg.
  2. När sorbeten är fryst, ploppa silikonform och doppa den i den smälta chokladen. Ställ tillbaka i frysen. Temeperera den till ca -12°C inför servering.

Servering

  1. Dekorera med harsyrablad och hackade pistagenötter.
  2. Servera på en kyld tallrik eller sten för att hålla sorbeten kall längre.
Tips: Sorbetens syra och den krispiga chokladen kombinerat med pistagekakan gör detta till en lyxig och uppfriskande dessert som både ser fantastisk ut och smakar sommar!

Tack till

Johan Heibert GastronomiVåra andra recept

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken