Pepparkaka Rawfood
Här kommer ett härligt recept på pepparkaka rawfood! Alltså en pepparkaka som inte är bakad i ugn utan torkas i torkugn. Detta är även veganska pepparkakor, glutenfria och supergoda!
Ingredienser
Kanelstång 10g
Kryddnejlika 4g
Råsocker 30g
Mandelmjöl 160g
Ingefära 20g
Dadlar, urkärnade 100g
Utrustning

Gör så här
Dag 1
Alla kryddstarka degar tjänar på att vila en natt i kylen för att smakerna ska blomma. Så tänk på att börja i tid.
Mixa kanelstång, kryddnejlika tillsammans med råsocker. Tillsätt mandelmjöl och skalad ingefära och till sist de urkärnade dadlar. Tänk på att inte mixa för länge för då blir degen för varm för att vara ”rawfood”
Gör man en liten deg så kan man behöva skrapa ner den från kanterna under mixningen.
Skrapa ut degen i en bunke och kyl över natten.
Dag 2
Ta ut degen och forma den till en rulle med lagom tjocklek, ca 5cm.
Skiva ca 3mm tjocka skivor och lägg ut på bakplåtspapper eller silikonmatta och torka på 40C över natten.
Lycka till med dina Pepparkaka Rawfood
