Här kommer ett härligt recept på pepparkaka rawfood! De är även veganska pepparkakor, glutenfria och supergoda!

Pepparkaka Rawfood

Pepparkaka Rawfood

Här kommer ett härligt recept på pepparkaka rawfood! Alltså en pepparkaka som inte är bakad i ugn utan torkas i torkugn. Detta är även veganska pepparkakor, glutenfria och supergoda!

Ingredienser

Kanelstång 10g

Kryddnejlika 4g

Råsocker 30g

Mandelmjöl 160g

Ingefära 20g

Dadlar, urkärnade 100g

Utrustning

Mixer

Karaffer

Slickepott

Plastlåda

Torkugn

Ur mixer

Gör så här

Dag 1

Alla kryddstarka degar tjänar på att vila en natt i kylen för att smakerna ska blomma. Så tänk på att börja i tid.

Mixa kanelstång, kryddnejlika tillsammans med råsocker. Tillsätt mandelmjöl och skalad ingefära och till sist de urkärnade dadlar. Tänk på att inte mixa för länge för då blir degen för varm för att vara “rawfood”

Gör man en liten deg så kan man behöva skrapa ner den från kanterna under mixningen.

Skrapa ut degen i en bunke och kyl över natten.

Dag 2

Ta ut degen och forma den till en rulle med lagom tjocklek, ca 5cm.

Skiva ca 3mm tjocka skivor och lägg ut på bakplåtspapper eller silikonmatta och torka på 40C över natten.

Lycka till med dina Pepparkaka Rawfood

Här kommer ett härligt recept på pepparkaka rawfood! De är även veganska pepparkakor, glutenfria och supergoda!

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Bosch

Pepparkaka Rawfood

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

fyra × 5 =

Varukorg