Rustika och kryddiga Pepparkakor

Rustika och kryddiga Pepparkakor

Här kommer ett recept rustika och kryddiga, lite annorlunda pepparkakor. Dessa är mer kryddstarka än vanliga och har en mer “vuxen” smak. De är också skurna och inte kavlade vilket ger en rustik känsla

Ingredienser

Kanelstång 20g

Kryddnejlika 10g

Kardemummakärnor 10g

Råsocker 200g

Mörkt muscovadosocker 50g

Tempererat smör 225g

Ingefära 20g

Ägg 1st

Vetemjöl 340g

Utrustning

Mixer

Karaffer

Blandare

Kniv

Stavmixer

Ugn

Rustika och kryddiga Pepparkakor

kryddor

Gör så här

Dag 1

Mixa de torra kryddorna. Självklart kan du använda färdigmalda kryddor (men en del av aromerna är väldigt flyktiga och har redan lämnat kryddor som köps färdigmalda).

Blanda råsocker, muscovadosocker, de torra kryddorna och det tempererade smöret. Vispa upp det ordentligt.

Skala och hacka ner ingefäran. Mixa ingefäran tillsammans med ägget. Detta för att det inte ska bli några trådar av ingefäran i kakan.

Tillsätt äggblandningen till smöret och vispa in det. Tillsätt mjölet. Nu ska bara mjölet blandas i och inte köras för länge. Vi vill inte att degen ska tappa sin fluffighet.

Lägg ut degen på plastfilm och gör långa rullar som är ca 5cm i diameter. Låt degen vila i kylen över natten.

mixer

Dag 2

Sätt ugnen på 190°C och skär ca 3mm tjocka skivor av pepparkaksdegen. Baka i ugnen i ca 5-7minuter.

Lycka till med dina rustika och kryddiga pepparkakor

Rustika och kryddiga Pepparkakor

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Rational

Bosch

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

2 × 1 =

Varukorg