Söders Gourmet

Julgodis

Julgodis recept på hemmagjort julgodis - Söders gourmet

Julgodis

Hemmagjort Julgodis: Underbart och enkelt att göra. Här kommer fyra favoriter från oss

Blodapelsingodis

Härligt röd gelégodis med hög smak av apelsin

Ingredienser

1kg Blodapelsin (600g fruktkött)

15g Pektin

200g Socker (+extra att rulla godiset i)

85g Glykos

Utrustning

MixerVitamix Vita-prep 3 - Professionell blender

Slickepott Skedformad 25cm i värmetåligt silikon - Söders gourmet

Slickepott

TermometerInsticksgivare från PolyScience. Avancerade kökstermometrar från ETI, digital viktermometer från ETI thermapen med mera

Spritspåse i Silikon från Silikomart - Söders gourmet

Spritspåse

Silikonform (micro stone5)Micro Savarin5 - Silikonmatta med 35 savarinformar i mikroformat. Formen

Tillvägagångssätt

Skala apelsinerna med kniv och skär ner i bitar så du ser att det inte finns några kärnor. Tillsätt pektin, socker och glykos. Mixa i en blender så det blir helt slätt.

Häll i en kastrull och värm under omrörning till 115°C

Fyll en silikonform och ställ i kylen. Ploppa ur godiset när det har stelnat helt. Låt gärna torka lite innan de rullas i socker

Kokar på spisen

Saffranskola

Ingredienser

225g Socker

110g Ljus sirap

200g Grädde

60g Smör

2g Saffran

Utrustning

Slickepott

Termometer

Spritspåse

Silikonform (micro rectangle5)

Tillvägagångssätt

Blanda allt i en kastrull och värm långsamt under omrörning till 127°C

Fyll en silikonform och ställ i kylen. Ploppa ur godiset när det har stelnat helt.

Kola kokt

Mandelknäck

Ingredienser

25g Hackad mandel

225g Socker

100g Ljus sirap

200g Grädde

20g Smör

Utrustning

Slickepott

Termometer

Spritspåse

Silikonform (micro square5)

Tillvägagångssätt

Hacka mandeln och lägg några bitar i varje hålighet i silikonformen. Tips!: Rosta mandeln innan för en fylligare smak. Blanda allt annat i en kastrull och värm långsamt under omrörning till 127°C

Fyll silikonformen och ställ i kylen. Ploppa ur godiset när det har stelnat helt.

Blodapelsingodis

Hallonkola

Ingredienser

200g Hallonpuré

1 Vaniljstång

200g Vispgrädde

250g Strösocker

100g Ljus sirap

Utrustning

Slickepott

Termometer

Spritspåse

Silikonform (micro gem5)

Tillvägagångssätt

Skrapa ur vaniljstången och blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka under omrörning till 125°C. Plocka ur vaniljstången och häll smeten i silikonform. Låt kallna helt innan du ploppar ur kolan ur formen.

God Jul och Lycka till!

Mer godis

Tack Till:

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken