Hemmagjort Julgodis: Underbart och enkelt att göra. Här kommer fyra favoriter från oss
Blodapelsingodis
Härligt röd gelégodis med hög smak av apelsin
Ingredienser
1kg Blodapelsin (600g fruktkött)
15g Pektin
200g Socker (+extra att rulla godiset i)
85g Glykos
Utrustning
Tillvägagångssätt
Skala apelsinerna med kniv och skär ner i bitar så du ser att det inte finns några kärnor. Tillsätt pektin, socker och glykos. Mixa i en blender så det blir helt slätt.
Häll i en kastrull och värm under omrörning till 115°C
Fyll en silikonform och ställ i kylen. Ploppa ur godiset när det har stelnat helt. Låt gärna torka lite innan de rullas i socker
Saffranskola
Ingredienser
225g Socker
110g Ljus sirap
200g Grädde
60g Smör
2g Saffran
Utrustning
Silikonform (micro rectangle5)
Tillvägagångssätt
Blanda allt i en kastrull och värm långsamt under omrörning till 127°C
Fyll en silikonform och ställ i kylen. Ploppa ur godiset när det har stelnat helt.
Mandelknäck
Ingredienser
25g Hackad mandel
225g Socker
100g Ljus sirap
200g Grädde
20g Smör
Utrustning
Tillvägagångssätt
Hacka mandeln och lägg några bitar i varje hålighet i silikonformen. Tips!: Rosta mandeln innan för en fylligare smak. Blanda allt annat i en kastrull och värm långsamt under omrörning till 127°C
Fyll silikonformen och ställ i kylen. Ploppa ur godiset när det har stelnat helt.
Hallonkola
Ingredienser
200g Hallonpuré
1 Vaniljstång
200g Vispgrädde
250g Strösocker
100g Ljus sirap
Utrustning
Tillvägagångssätt
Skrapa ur vaniljstången och blanda alla ingredienserna i en kastrull. Koka under omrörning till 125°C. Plocka ur vaniljstången och häll smeten i silikonform. Låt kallna helt innan du ploppar ur kolan ur formen.