Madeleinekakor med brynt smör
Madeleinekakor med brynt smör. Madeleinekakor är inte svårt alls. Hemligheten med kakorna är att de ska ätas medan de fortfarande är varma. Då är de som bäst! I det här receptet har jag valt att bryna smöret till kakan vilket ger den en lite mer djup och nötig smak
Ingredienser
50g smör
10g mandelmjölk
50g ägg
30g strösocker
5g vaniljsocker
60g vetemjöl
2g bakpulver
Utrustning
Termometer (om man vill nörda ner sig riktigt hårt)
Tillvägagångssätt
Bryn smör och ställ åt sidan. När det svalnat tillsätt mandelmjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst, blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop allt och fyll en spritspåse. Sprita i form och baka på 200°C i ca 8 minuter. Pudra med socker när de kommer ur ugnen.