Madeleinekakor med brynt smör

Madeleinekakor med brynt smör

Madeleinekakor med brynt smör

Madeleinekakor med brynt smör. Madeleinekakor är inte svårt alls. Hemligheten med kakorna är att de ska ätas medan de fortfarande är varma. Då är de som bäst! I det här receptet har jag valt att bryna smöret till kakan vilket ger den en lite mer djup och nötig smak

Ingredienser

50g smör

10g mandelmjölk

50g ägg

30g strösocker

5g vaniljsocker

60g vetemjöl

2g bakpulver

recept madeleinekaka madeleine kaka johan heibert gastronomi rational silikomart professional söders gourmet i ugn

Utrustning

Spritspåse

Silikonform

Ugn

Termometer (om man vill nörda ner sig riktigt hårt)

Tillvägagångssätt

Bryn smör och ställ åt sidan. När det svalnat tillsätt mandelmjölken. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst, blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ihop allt och fyll en spritspåse. Sprita i form och baka på 200°C i ca 8 minuter. Pudra med socker när de kommer ur ugnen.

recept madeleinekaka madeleine kaka johan heibert gastronomi rational silikomart professional söders gourmet tempas

Tack Till!:

Johan Heibert Gastronomi

Rational

Silikomart Professional

Bosch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 × fyra =

0
    0
    Min vagn
    Kundvagnen är tomÅtergå till Shop