Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice

Morsdagstårta med Jordgubbar, rabarber och mandel

Dags att börja baka inför mors dag? Här är vårt tips: Morsdagstårta med Jordgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer. En rödglazad moussetårta med jordgubbsmousse, jordgubb- och rabarberkompott, mandelbotten och vit chokladdekor.

Morsdagstårta med Jordgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer

Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarberkompot glazead

Mandelbotten

Ingredienser

Socker 65g

Ägg 50g

Mandelmjöl 55g

Utrustning

Silikonform: Tor rund 135x50mm

Stansring från Kit magia del tempo

Bänkvisp

Ugn

Gör så här

Vispa socker och ägg fluffigt och vänd ner mandelmjölet. Baka i en rund form på ca 13cm Exempelvis Tor rund 135x50mm. Annars bakar du i en lagom springform med smörpapper. Baka den i varmluftsugn på 180°C i ca 15 minuter. Frys den och använd den röda stansringens bulsiga sida för att stansa ut rätt storlek på botten.

Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarber

Rabarber- och jordgubbskompott

Ingredienser

Jordgubbspuré 100g

Rabarber 100g

Socker 30g

Pektin 4g

Gelatin 4g

Utrustning

Silikonform: Tor rund 135x50mm

Stansring från Kit magia del tempo

Gör så här

Hacka rabarberna fint. Blötlägg gelatinet och blanda socker och pektin. Häll purén i en kastrull och när den inte längre är fryst tillsätter du pektin- och sockerblandningen. Koka upp den under omrörning, krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa. Tillsätt de hackade rabarberna och gjut i en rund form på ca 13cm Exempelvis Tor rund 135x50mm. Frys formen. Ta fram och ploppa kompotten ur formen och stansa en ring med den släta sidan av den röda stansringen. Ställ tillbaka kompotten i frysen.

Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarberkompot

Jordgubbsmousse

Ingredienser

Jordgubbspuré 225g

Grädde 190g

Socker 35g

Gelatin 3g

Utrustning

Silikonform: Kit magia del tempo

Visp

Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarberkompot fyller

Gör så här

Blötlägg gelatinet och värm hälften av jordgubbspurén tillsammans med sockret. När den kokat upp tillsätt det utkramade gelatinet. Rör ut det, ta bort från värmen och tillsätt resten av purén. Vispa grädden och vänd ner puréblandningen när det kommit ner under 35°C. Lägg i en spritspåse och fyll silikonformen till lite under hälften, tryck ner kompotten och spritsa i mer mousse och avsluta med att trycka ner mandelkakan. Stoppa in tårtan i frysen.

Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarberkompot ploppad

Glaze

Ingredienser

Socker 150g

Glukos 150g

Vatten 75g

Gelatin 10g

Röd pulverfärg 2g

Vit choklad 150g

Kondenserad mjölk 90g

Absolu Cristal 75g

Utrustning

Stavmixer

Termometer

Gör så här

Blötlägg gelatinbladet och koka upp socker, glukos och vatten. Tillsätt det utkramade gelatinet, rör ut och häll över den vita chokladen. Mixa med en stavmixer och tillsätt först den kondenserade mjölken och sedan absolu cristal. Använd glazen vid ca 34-40°C

Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarberkompot glaze

Färdigställning av tårtan

Ingredienser

Tempererad vit choklad

Vit chokladganache

Jordgubbsmousse

Frystorkad jordgubbspuré

Valrhona kulor krispig dulcey

Blommor och blad

Utrustning

Silikonform SCG48 My Love

Silikonform Quenelle 10

Silikonform Micro stone

Silikonform Truffles 20

Gör så här

Ploppa tårtan och ställ den frusen på ett galler, glaza den och flytta den till en tallrik eller fat.

Vi har dekorerat vår tårta med ett flarn av tempererad vit choklad, jordgubbsmousse gjutna i små silikonformar, vit choklad ganache, frystorkad jordgubbspuré, små krispiga kulor av vit choklad samt några blommor och blad.

Låt tårtan tina i kyl innan servering!

Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice rabarberkompot glazead

Låt väl smaka och lycka till med din Morsdagstårta med Jordgubbar, rabarber och mandel

Tack till

Werners gourmetservice

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Rational

Bosch

Morsdagstårta med JorDgubbar, rabarber och mandel för 4-6 personer Johan Heibert Gastronomi Söders gourmet Silikomart professional Rational Bosch werners gourmetservice

Morsdagstårta med Jordgubbar, rabarber och mandel

Morsdagstårta Jordgubbar rabarber mandel

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tolv =

Varukorg