Söders Gourmet

Granskott och svarta vinbär av Daniel Windelhed

Recept Dessert med kaviarbox

Granskott och svarta vinbär av Daniel Windelhed

RECEPT

Granskottssorbet
2 st gelatinblad(brons)
500g vatten
125g socker
125g glykos
100g Granskott
Spenat för en grönare färg

Blötlägg gelatinet
Koka upp en sockerlag på socker, vatten och glykos. Ta åt sidan och lägg i gelatinet. Låt svalna till 55°C och lägg i granskotten. Låt dra i kyl över natten. Sila bort granskotten och mixa i spenat för grönare färg. Sila igen och frys / kör i glassmaskin.

Svartvinbärsrom
100g svartvinbärs puré
1g agar agar
Iskall matolja

Koka upp purén och sila av.
Koka sedan upp igen med agar agar
Droppa purén i kall olja från frysen.
Använd en pipett eller en caviar-box för att få små runda fina romkorn.
Brynt smörsnö
100g smör
20g granskott
MaltodextrinBryn smör med granskott.
Sila bort granskotten och mixa det brynta smöret med maltodextrinet till bra konsistens och smak.

IN ENGLISH

Spruce shoots sorbet
2 gelatin leaf (bronze)
500g water
125g sugar
125g glycose
100g spruce shoots
Spinach for a greener color

Soak the gelatin
Bring water, sugar and glycose to a boil and put aside and add the gelatin. Allow to cool to 55 ° C and add the spruce shoots. Allow it to cool over night. Take the spruce shoots out and mix the syrup with spinach for greener color. Strain again and freeze / run in ice cream machine.

Blackcurrant roe
100g blackberry puree
1g agar agar
Ice cold oil

Boil the puree and strain.
Then cook again with agar agar
Dip the puree into cold oil.
Use a pipette or a caviar box to get small round fine roe balls.

Browned butter snow
100g butter
20g spruce shoots
maltodextrin

Brown the butter along with the spruce shoots, strain.
Mix the butter with the maltodextrin to good consistency and taste.

Find a Caviar box here

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken