Granbarrsglass är ett underbart sätt att fånga skogens smak i en glass
Ingredienser
Granbarr 200g
Mjölk 250g
Grädde 250g
Äggula 75g
Socker 75g
Gör så här
Plocka granbarren och rensa bort objudna gäster (myror med mera). Blötlägg för att behålla färskheten (och för att få bort annat som kan finnas på). Blanda grädde, äggula och socker i en kastrull (eller värmemixer). Värm till ca 85°C under omrörning. Sila och kyl smeten. Mixa mjölk och barren till 65°C och sila ner i den kalla smeten. Blanda och kör i glassmaskin eller frys i Pacojetbägare i 24h innan användning.
Låt väl smaka och lycka till med din Granbarrsglass
Tack till
Tillhörande produkter
-
Startpaket med 10 plastbägare och metallhållare till PacoJet6,750.00 SEK (5,400.00 SEK ex moms)
-
Thermomix TM6 Professionell från Vorwerk22,500.00 SEK (18,000.00 SEK ex moms)
-
Bägare till Paco Jet 4-pack2,650.00 SEK (2,120.00 SEK ex moms)
-
Äggningssked Large295.00 SEK (236.00 SEK ex moms)
-
Äggningssked Medium295.00 SEK (236.00 SEK ex moms)
Här hittar du alla våra andra recept