Söders Gourmet

Granskottsglass

Granskottsglass

Underbar granskottsglass med härlig och ärlig grön färg, naturlig syra och smak och doft av skog

Granskott tvättas

Ingredienser

200g Granskott
250g Mjölk
250g Grädde
75g Äggula
75g Socker
(1st Gelatinblad)

Utrustning

Termometer

Värmetålig Slickepott

Värmemixer (om så önskas)

Silduk

Glassmaskin

Äggningssked

Thermomix gör glassmet

Tillvägagångssätt

Plocka granskotten och rensa bort bruna fästen och objudna gäster (myror med mera). Blötlägg för att behålla färskheten (och för att få bort annat som kan finnas på skotten). Blanda grädde, äggula, socker och gelatin i en kastrull (eller värmemixer som används här). Värm till ca 85°C under omrörning. Kyl smeten. Mixa mjölk och granskott till 60°C och sila ner i den kalla smeten. Blanda och kör i glassmaskin (eller frys i bägare vid användning av typ PacoJet).

Hoppas det smakar och Lycka till!

Äggad granskottsglass av Johan Heibert Gastronomi för Söders gourmet med Pacojet

Tack till:

Johan Heibert Gastronomi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 6 =

      Hej

      Granskott från vanlig gran (rödgran tror jag den heter) har vi använt
      MVH
      Johan