Underbar granskottsglass med härlig och ärlig grön färg, naturlig syra och smak och doft av skog

Ingredienser
200g Granskott
250g Mjölk
250g Grädde
75g Äggula
75g Socker
(1st Gelatinblad)
Utrustning

Tillvägagångssätt
Plocka granskotten och rensa bort bruna fästen och objudna gäster (myror med mera). Blötlägg för att behålla färskheten (och för att få bort annat som kan finnas på skotten). Blanda grädde, äggula, socker och gelatin i en kastrull (eller värmemixer som används här). Värm till ca 85°C under omrörning. Kyl smeten. Mixa mjölk och granskott till 60°C och sila ner i den kalla smeten. Blanda och kör i glassmaskin (eller frys i bägare vid användning av typ PacoJet).
Hoppas det smakar och Lycka till!

Är det en speciell sort grannskot som används?
Hej
Granskott från vanlig gran (rödgran tror jag den heter) har vi använt
MVH
Johan
Hej! Vad spännande! Vad hade du serverat för smaker till? Och gärna något som ger crunch ????