Söders Gourmet

Vit choklad- och pistagepraliner

Vit choklad- och pistagepraliner

Vit choklad- och pistagepraliner

Vit choklad- och pistagepraliner tillverkade i silikonform. Praliner är lätta att göra men tar lite tid. I det här receptet så snabbtempererar vi den vita chokladen för att speeda upp receptet lite och för att slippa dra ut choklad på en marmorplatta.

Vit choklad- och pistagepraliner gjorda i silikonform från Silikomart av Johan Heibert Gastronomi för Söders gourmet Delad pralin

Ingredienser

200g Vit choklad
50g grädde
10g smör
10g pistage

Utrustning

Palett
Spritspåse
Slickepott
Termometer
Silikonform

Tillvägagångssätt

Temperera choklad

Temperera den vita chokladen. Det vill säga värm den till 45°C och under omrörning sänk temperaturen till ca 25°C. Fyll en spritspåse och fyll alla gropar i silikonformen helt. Vänta någon minut och vänd sedan formen upp och ner så att chokladen rinner ur. Spara denna choklad till fyllningen.
Skrapa av ytan på silikonformen med en palett och ställ formen i kylen så att chokladen kristalliserar.
Under tiden hackar du pistagenötterna och gör iordning fyllningen (ganache).

Vit choklad- och pistagepraliner fyller skalet

Ganache

Mät upp 100g av din tempererade choklad och koka upp grädden. Häll den varma grädden över chokladen och lägg i smöret. Tillsätt de hackade nötterna och blanda med en slickepott tills du har en slät och fin kräm.
Ta fram formarna ur kylen och spritsa ner fyllningen. Fyll så att det finns ca 1-2mm kvar till kanten. Ställ tillbaka formen i kylen.

Ganache med pistage
Ganache i form

Locka och Ploppa

Nu är det dags att locka… alltså stänga pralinen. Ta fram formen och spritsa på tempererad vit choklad. Använd paletten för att få det helt rakt och fint.
Låt pralinen stelna i formen i kyl innan du försiktigt ploppar ur dina vit choklad- och pistagepraliner

Färdiga Praliner: Vit choklad- och pistagepraliner

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 × tre =