Söders Gourmet

Vad är Årets konditor?

Vad är Årets konditor?

Vad är Årets konditor?

Vad är Årets konditor? Vinnarbild från 2017

Vad är årets konditor?

För dig som inte riktigt har koll på Årets konditor så är det nu dags att få koll! Årets tävling avgörs nämligen nu i veckan!!!

Årets Konditor är svenska mästerskapet för professionella konditorer. Tävlingen hålls av Sveriges bagare & konditorer och Arla är huvudsponsor. Tävlingen startade 1988 och det betyder att i år är det 30-årsjubileum!
Finalisterna har tio timmar på sig (uppdelat på två dagar) att tillverka olika bakverk. Varav ett är en tårta och ett är ett hemligt bakverk. Teman och exakta moment och förutsättningar ändras varje år. Tävlingsbidragen bedöms av en kompetent jury som bedömer efter smak, utseende, kreativitet och hantverk.

Årets konditor 2018

I år är temat som finalisterna ska kreera runt: TIVOLI

Tårta

På detta temat ska de skapa ”en” tårta. En tårta som ska presenteras för juryn. Och några kopior av denna tårta. Totalt ska tårtorna räcka till 40 portioner på 90-120g styck.

Finger food

Tre olika söta finger food ska skapas där minst en av dom ska var handdoppade i choklad. De ska göra 20 stycken av varje sort där 12 går till juryn.

Tallriksdessert

De ska göra 12 lagda tallriksdesserter på ett utvalt porslin.

Hemligt moment

Under tävlingen kommer konditorerna också få en hemlig uppgift att utföra under tävlingsdagarna.

Viktiga datum

Måndagen den 18 juni gick semifinalen av stapeln där fem konditorer gick vidare till den stora finalen som äger rum nu den 11–12 oktober på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm.

Finalisterna 2018

Årets konditor 2018 finalisterna: Andrea Olsson, Körunda Hotell & Konferens i Stockholm. Franciane Tartari, FIKA by SPiS i Kiruna Magdalena Larsson, Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg. Disa Molin, Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg. Anna Josefsson, Upper House i Gothia Towers i Göteborg.

Andrea Olsson, Körunda Hotell & Konferens i Stockholm.

Anna Josefsson, Upper House i Gothia Towers i Göteborg.

Disa Molin, Nääs Fabriker Hotell & Restaurang Göteborg.

Franciane Tartari, FIKA by SPiS i Kiruna

Magdalena Larsson, Cederleüfs & Svenheimers Bageri och Konditori i Göteborg.

 

Söders gourmet på Årets konditor

Varje år hjälper vi en eller flera finalister med produkter ur vårt sortiment. I år hjälper vi fyra av fem finalister vilket nog är rekord för oss!
Och när du nästa år ska satsa på att komma med i Årets Konditor 2019, hör av dig till oss så hjälper vi självklart dig med!

Produkter som vi hjälper till med i finalen håller vi självklart hemligt men här hittar du lite av vad vi har i lager: Pastry

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + tolv =