Söders Gourmet

0

Tårta till Halloweenfesten

Recept Halloween-tårta

Tårta till Halloweenfesten

Tårta till Halloweenfesten med havtorn choklad panna cotta!

Visst är det ändå kul med Halloween! Vi kan fira in hösten tillsammans med lite läskiga inslag! Här kommer vårt förslag och recept till vad du kan bjuda på: en tårta till Halloweenfesten

Tårta till halloweenfesten med havtornsmousse, choklad panna cotta, mandeltosca och mandelbotten

Det låter gott eller hur? Tårtan har vi dekorerat med dödskallar gjorda av havtorsmousse och chokladpannacotta. Receptet räcker till ca 3 mindre tårtor (4-6 personer per tårta) eller 1-2 större (10-12-bitars).

Tårta till halloweenfesten med havtornsmousse, choklad panna cotta, mandeltosca och mandelbotten mandelkaka på tosca

Mandeltosca

Ingredienser

Hackad mandel 80g

Socker 100g

Smör 100g

Mjölk 30g

Vetemjöl 20g

Utrustning

Slickepott

Silikonform: SF042 Sponge Base

Gör så här

Häll alla ingredienserna i en kastrull och värm under omrörning till den fått en karamelliserad färg. Fyll botten av silikonformen och låt den kallna

Mandeltosca

Mandelkaka

Ingredienser

Ägg 100g (2 st)

Socker 130g

Mandelmjöl 110g

Utrustning

Visp

Slickepott

Silikonform: SF042 Sponge Base

Ugn

Gör så här

Vispa ägg och socker fluffigt och rör ner mandelmjölet. Häll smeten i formen med toscan i och baka i varmluftsugn på 180°C i 10-15 minuter. När kakan är klar tryck ner den lite i formen och frys den.

Tårta till halloweenfesten med havtornsmousse, choklad panna cotta, mandeltosca och mandelbotten chokladpanna cotta i form

Choklad panna cotta

Ingredienser

Choklad (välj kakaohalt själv. Vi använde en 63% choklad) 200g

Socker 30g

Grädde 400g

Gelatinblad 2-4st beroende på storlek

Utrustning

Karaff: Boro

Silikonform: Kalipso 450

Silikonform till dödskallarna: SCG55 Amleto

chokladpanna cotta

Gör så här

Blötlägg gelatinet och värm övriga ingredienser på spisen under omrörning. När chokladen är smält, tillsätt gelatinet och rör tills det löst upp sig. Fyll silikonformen för tårtan till hälften. Resten av panna cottan fyller du i dödskalleformen till dekorering. Låt dessa stelna i kyl innan du fryser dom.

Tårta till halloweenfesten med havtornsmousse, choklad panna cotta, mandeltosca och mandelbotten havtorn
dödskallar

Havtornsmousse

Havtornspuré

Ingredienser

Havtorn 1000g

Socker 200g

Utrustning

Mixer

Slickepott

Gör så här

Jag mixar mer havtorn än vad som behövs till moussen. Detta för att det är svårt att få släta puréer i små mängder. Socker tillsätter jag som en bas för purén eftersom havtorn är otroligt syrligt. Mixa havtornen tillsammans med sockret, gärna med värme så får man den snabbare slät och får ut lite mer pektin. Sila sedan purén genom en sil för att få bort kärnorna.

havtorn

Moussen

Ingredienser

Havtornspuré 300g

Grädde 300g

Socker 50g

Gelatinblad 2st

Utrustning

Slickepott

Visp

havtornsmouss vänds

Gör så här

Blötlägg gelatinet och koka upp purén tillsammans med sockret. Vispa ner gelatinet och låt purén svalna till rumstemperatur. Vispa grädden och vänd ner den i purén.

havtornsmousse

Göra klart tårtan

Utrustning

Spritspåse

Palett

Silikonform: Universo 600

Gör så här

Spritsa ner mousse i botten av silikonformen, stoppa i den frysta skivan chokladpanna cotta. När du gjort det, fyll med lite mer mousse runt den innan du lägger i toscan och mandelkakan. Fyll igen runt om med mousse och skrapa rent med en palett. Stoppa tårtan i frysen.

dekorera tårtan med lövflarn och dödskallar i choklad och havtorn
fyller form

Tårtdekoration av din tårta till Halloweenfesten

Här finns det en uppsjö av tårtdekorationer att välja mellan. Ska det bli en födelsedagstårta, en studenttårta eller som vi gör nu en fin tårta till Halloweenfesten

Ingredienser

Allt som är förberett

Orange sprayfärg: Velvet

Det du vill dekorera med

Utrustning

Palett

Gör så här

Ta ur tårtan ur frysen och lägg den på en tallrik eller silikonmatta. Spraya den med den orangea sprayen och dekorera den efter eget tycke. Vi ställde på några dödskallar och några bollar av choklad panna cotta och havtornsmousse. Vi har även dekorerat med en glazead pumpabakelse, några lövflarn och maränger.

dekorerar tårtan

Lycka till med din tårta till Halloweenfesten

havtornsmousse, choklad panna cotta, mandeltosca och mandelbotten blanda mousse snurrar dekorerad tårta
tårtan klar

Tack till:

Johan Heibert Gastronomi

Silikomart Professional

Rational

Bosch

Söders gourmet

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken