Söders Gourmet

0

Maskrosglass med honungsrostade nötter

Har du någonsin undrat vad man kan göra med alla maskrosor i trädgården? Vi gör här glass på dom! Plockar man kronbladen från maskrosen och gör glass av dessa få man en hörligt naturligt gul glass med doft och smak av blommor och halm

Maskrosglass med honungsrostade nötter

Maskrosglass med honungsrostade nötter

Har du någonsin undrat vad man kan göra med alla maskrosor i trädgården?

Vi gör här glass på dom! Plockar man kronbladen från maskrosen och gör glass av dessa få man en härligt naturligt gul glass med doft och smak av blommor och halm

 

Ingredienser

Gula blomblad av maskros 200g

Mjölk 250g

Grädde 250g

Socker 75g

Äggula 75g

Gör så här

Plocka de gula blombladen och mixa tillsammans med mjölken, tillsätt grädden och häll i en kastrull. Tillsätt socker och äggula och värm under omrörning till 83°C. Kyl glassmeten och häll den i en pacobägare om du använder en pacojet. Annars använder du din vanliga glassmaskin efter fabrikörens instruktioner.

Servera glassen tillsammans med lite hackade honungsrostade nötter och toppa med några blomblad

Tack till

Johan Heibert Gastronomi

Våra andra recept

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg
0
    0
    Din varukorg
    Du har ingenting i din varukorgÅtergå till butiken