Rabarber spritz
Här kommer ett recept på rabarber spritz med rabarbersorbet! En spritz är en drink där man smaksätter sitt bubbel med oftast en fruktpuré.
Här kommer ett recept på rabarber spritz med rabarbersorbet! En spritz är en drink där man smaksätter sitt bubbel med oftast en fruktpuré.
På våren är det dags att tappa sav från lönn och koka lönnsirap. Men till lönnsirap så behövs ju pannkakor. Så här kommer ett recept på hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon.
Lönnsav tappas under våren och man börjar när det är minusgrader på nätterna och plusgrader på dagarna. Borra ett hål i stammen som är ca 5cm djupt. Sätt fast en dunk på stammen av trädet med spännband och för in en slang i det borrade hålet som leder ner i dunken. Använd gärna två dunkar så du kan växla med vid tappning. Vi vakuumförpackade och frös vår sav så att den inte skulle börja jäsa innan kokning.
Påsken kan bestå av så mycket mer än ägghalvor och påskris. Vårt förslag är en dessert med både form av ägg, mönster från honungskupor och även gröna små blad och blommor. Smakerna som används är kokos, mango, vit choklad och bergamott.
4 Läckra sätt att servera Ostron!: Välkommen till ett spännande recept där vi visar dig fyra olika sätt att servera ostron på! Varför nöja sig med en enda servering när man kan upptäcka en mängd olika smaker och tillagningssätt?
Inför alla hjärtans dag i år så tänkte vi göra en tårta men så blev vi sugna på att göra en dessert istället. Då kom den roliga idén att göra en tårta och en dessert på samma komponenter! Här kommer därför först ett recept på en tårta med jordgubbsyoghurtmousse, citronpanna cotta, jordgubbskompott och pistagekaka allt förslutet i rödfärgad vit choklad. Och så gjorde vi en dessert på tallrik med samma komponenter.
I vår lagerbutik och showroom kan du handla både som företag och som privatperson. Här betalar du enkelt med kort.
Juldessert Ris à la Malta 2.0 – En rispudding med kryddig citrussallad är vår tolkning på den klassiska juldesserten. Här gör vi en mousse på risgrynsgröt med hög vaniljsmak, ovanpå det en gjuten mandaringelé. Detta doppas sedan i vit choklad och hackad mandel och toppas med en kryddig citrussallad
Snurrade kanelbullar med surdeg är vårt senaste bidrag till att fira kanelbullens dag. Kanelbullen som vi känner den idag blev vanlig på 1950-talet men härstammar från mitten av 1800-talet. Nu har vi skapat denna klassiker med surdeg och istället för den klassiska snäckformen har vi tvinnat den.
Cannelé bakverket från Bordeaux är ett klassiskt franskt bakverk som skulle kunna beskrivas som att man gör en väldigt lös ugnspannkaka smaksatt med vanilj och rom
Granbarrsglass är ett underbart sätt att fånga skogens smak i en glass