Hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon johan heibert gastronomi

Hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon

På våren är det dags att tappa sav från lönn och koka lönnsirap. Men till lönnsirap så behövs ju pannkakor. Så här kommer ett recept på hemmagjord lönnsirap med amerikanska pannkakor ur sifon.

Lönnsav tappas under våren och man börjar när det är minusgrader på nätterna och plusgrader på dagarna. Borra ett hål i stammen som är ca 5cm djupt. Sätt fast en dunk på stammen av trädet med spännband och för in en slang i det borrade hålet som leder ner i dunken. Använd gärna två dunkar så du kan växla med vid tappning. Vi vakuumförpackade och frös vår sav så att den inte skulle börja jäsa innan kokning.

Alla hjärtans dag! Dessert eller Tårta? silikomart professional söders gourmet johan heibert gastronomi

Alla hjärtans dag! Dessert eller Tårta?

Inför alla hjärtans dag i år så tänkte vi göra en tårta men så blev vi sugna på att göra en dessert istället. Då kom den roliga idén att göra en tårta och en dessert på samma komponenter! Här kommer därför först ett recept på en tårta med jordgubbsyoghurtmousse, citronpanna cotta, jordgubbskompott och pistagekaka allt förslutet i rödfärgad vit choklad. Och så gjorde vi en dessert på tallrik med samma komponenter.

Kanelbulle med surdeg - recept johan heibert gastronomi, silikomart professional, rational

Snurrade Kanelbullar med surdeg

Snurrade kanelbullar med surdeg är vårt senaste bidrag till att fira kanelbullens dag. Kanelbullen som vi känner den idag blev vanlig på 1950-talet men härstammar från mitten av 1800-talet. Nu har vi skapat denna klassiker med surdeg och istället för den klassiska snäckformen har vi tvinnat den.

Varukorg