Gourmetblogg

Årets Konditor 2016 och vinnaren är..

Johan Heibert – fredag, oktober 07, 2016
Nu är tävlingen Årets Konditor 2016 avgjord!

Och vinnaren blev Frida! Grattis från oss på Söders gourmet
I år råkade också vara sponsorer till 1:an Frida, 2:an Kajsa och 3:an Rhian
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639287&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Årets konditor 2016

Johan Heibert – torsdag, oktober 06, 2016


Tävlingen är i full gång på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Den avslutas imorgon fredag då vinnaren kommer att utses. Medverkande i finalen är: Ellinor Andersson från Smakrike Krog & Logi på Gotland, Frida Leijon från Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala, Kajsa Nilsson från Yrkeshögskolan i Kristianstad, Rhian Shellshear från Bhoga Restaurant i Göteborg och Weilu Wang från Prince Philosopher i Stockholm

Vi hejar självklart lite extra på våra deltagare: Frida @frileijon, Kajsa @79kajsa och Rhian @rhianshellshear

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639142&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Lamm med dill, betor och körsbär

Johan Heibert – torsdag, augusti 11, 2016

Lamm med dill, betor och körsbär

 

Lamminnerfilé bakas sous vide tillsammans med dill på 54°C (Sous Vide Professional CHEF Series, MiniSQUARE). Ca 20 minuter.


 

Som sedan eldas med blötlagd björkved inför servering (Searzall).

 

Betor bakas också sous vide på 85°C (Sous Vide Professional CHEF Series, MiniSQUARE).

Dillpulver torkas i torkugn på 40°C och mixas (Excalibur 4926, MyCook).

 

Gurkbollar skärs ut ur gurka och vackas med ättika och socker (MiniSQUARE).

 

Här serverad med körsbärsfond och frystorkade körsbär

 

 Foto Patrick Clinton (instagram: @cameraview)

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=638013&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Bilder på vad duktigt folk gör med fina formar

Johan Heibert – onsdag, juni 29, 2016


Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=637205&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Kit Symphony

Johan Heibert – måndag, maj 30, 2016
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=635487&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Dag 3 GastroNord

Johan Heibert – torsdag, april 28, 2016

Dag 3 till ända på GastroNord. Idag har Daniel Windelhed kört i vår monter och bjudit på Vaniljbavaroise, mojito, chokladcremeux och hallonskum

Här är han. Konditorn ni bör följa på instagram @pastrybydaniel



Vi grillade även i montern. Här flank som körts på 58C sedan rökt med The Smoking Gun och eldad. Serverad med brynt smörbakad vit sparris. Tomat och dragon.
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=634651&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Dag 2 GastroNord

Johan Heibert – onsdag, april 27, 2016

Idag gästades vi av Tommy Eriksson från Högberga Gård
Här kommer några bilder från dagens produktion:

Piggvar körd på 43C med brynt smör- och fiskbuljongsvinägrett, äpple, rabarber och rökt forellrom

"Biff å bea" Kallrökt bifflarn med tartar på rostbiff, Dragon- och persiljeemulsion, smulad tomat, chips och persilja

Testade även att köra grön ärtpuré i centrifugen. 4000 rpm i 60 min. Resultatet blev en otroligt fast puré, smörlik och en vätska med hög ärtsmak och hög sötma. Dock så har vi enbart kört den i "hemma"-centrifugen max 400 ml. Ska bli kul att testa 1 liter på 6000 rpm.

Hallonpurén gav mest vätska ifrån sig. Högröd färg med hög syrlig smak. Purén även den äggbar efteråt
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=634626&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Centrifuger på GastroNord

Johan Heibert – tisdag, april 26, 2016

Johan separerar mangovatten från mango- "paste/smör" som gått i 60 minuter på 4000 varv i en av de nya centrifugerna som vi demar på mässar

Mangopuré i centrifugen innan start
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=634597&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Bubbliga druvor

Johan Heibert – onsdag, februari 03, 2016

Bubbliga druvor! Läskande goda kolsyrade vindruvor


Fyll en sifon med vindruvor och ladda med 2-4 kolsyrepatroner. Låt dra i kylen i 2 timmar. Töm ut gasen. Öppna och servera
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=630988&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

SearZall Sverige

Johan Heibert – torsdag, november 19, 2015
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=628892&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.