Gourmetblogg

Bilder på vad duktigt folk gör med fina formar

Johan Heibert – onsdag, juni 29, 2016


Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=637205&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Kit Symphony

Johan Heibert – måndag, maj 30, 2016
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=635487&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Dag 3 GastroNord

Johan Heibert – torsdag, april 28, 2016

Dag 3 till ända på GastroNord. Idag har Daniel Windelhed kört i vår monter och bjudit på Vaniljbavaroise, mojito, chokladcremeux och hallonskum

Här är han. Konditorn ni bör följa på instagram @pastrybydaniel



Vi grillade även i montern. Här flank som körts på 58C sedan rökt med The Smoking Gun och eldad. Serverad med brynt smörbakad vit sparris. Tomat och dragon.
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=634651&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Dag 2 GastroNord

Johan Heibert – onsdag, april 27, 2016

Idag gästades vi av Tommy Eriksson från Högberga Gård
Här kommer några bilder från dagens produktion:

Piggvar körd på 43C med brynt smör- och fiskbuljongsvinägrett, äpple, rabarber och rökt forellrom

"Biff å bea" Kallrökt bifflarn med tartar på rostbiff, Dragon- och persiljeemulsion, smulad tomat, chips och persilja

Testade även att köra grön ärtpuré i centrifugen. 4000 rpm i 60 min. Resultatet blev en otroligt fast puré, smörlik och en vätska med hög ärtsmak och hög sötma. Dock så har vi enbart kört den i "hemma"-centrifugen max 400 ml. Ska bli kul att testa 1 liter på 6000 rpm.

Hallonpurén gav mest vätska ifrån sig. Högröd färg med hög syrlig smak. Purén även den äggbar efteråt
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=634626&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Centrifuger på GastroNord

Johan Heibert – tisdag, april 26, 2016

Johan separerar mangovatten från mango- "paste/smör" som gått i 60 minuter på 4000 varv i en av de nya centrifugerna som vi demar på mässar

Mangopuré i centrifugen innan start
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=634597&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Bubbliga druvor

Johan Heibert – onsdag, februari 03, 2016

Bubbliga druvor! Läskande goda kolsyrade vindruvor


Fyll en sifon med vindruvor och ladda med 2-4 kolsyrepatroner. Låt dra i kylen i 2 timmar. Töm ut gasen. Öppna och servera
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=630988&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

SearZall Sverige

Johan Heibert – torsdag, november 19, 2015
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=628892&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Immersed

Johan Heibert – torsdag, oktober 29, 2015
Ny bok i lager:
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=627069&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Kammarvack för hemmabruk

Johan Heibert – onsdag, oktober 14, 2015
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=625891&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Pincetter

Johan Heibert – måndag, oktober 12, 2015
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=625772&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.