Gourmetblogg

Bocuse d'Or 2017

Johan Heibert – tisdag, januari 24, 2017
Några bilder från Alexander Sjögrens tävling i Bocuse d'Or 2017 (KockVM)

Den vegetariska rätten läggs

Den vegetariska rätten med dill, tryffel och massa annat

Sista läggen av köttfatet

Nu är tävlingsmomentet klart för Alexander och Hampus... Nu är det bara att vänta tills imorgon för att se hur långt det räckte!
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=642045&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Florentineknivar

Johan Heibert – onsdag, januari 18, 2017
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=641564&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Centrifug i testköket på Frantzén

Johan Heibert – fredag, november 18, 2016
Centrifug i testköket på Frantzén!

Studio Frantzén har precis fått ett tillskott på utrustningsfronten. Vi har ställt dit en Centrifug från Pro-Xtract för att de ska få leka loss och så får vi se vad för kulinariskt som kommer ut på andra sidan
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=640086&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Pintxos

Johan Heibert – tisdag, november 15, 2016
Här kommer några bilder från gårdagens Pintxoskurs på Martin & Servera

På torsdag nästa vecka (24/11-2016) Håller vi kurs igen hos Gastromerit
Då med teknik som fokus. Är du intresserad av denna kurs så hör av dig till Martin och Servera
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=640032&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Thermapen 4

Johan Heibert – onsdag, oktober 26, 2016


Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639464&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

The CHEF Magazine

Johan Heibert – onsdag, oktober 12, 2016
Igår var Patrick Clinton hos oss och fotade vår provlagning inför GastroMerits kurs: Pintxos, tapas och mingelmat

Chips och dipp

Kött skärs

Johan lägger mat

Rökt tartar med senap
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639290&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Årets Konditor 2016 och vinnaren är..

Johan Heibert – fredag, oktober 07, 2016
Nu är tävlingen Årets Konditor 2016 avgjord!

Och vinnaren blev Frida! Grattis från oss på Söders gourmet
I år råkade också vara sponsorer till 1:an Frida, 2:an Kajsa och 3:an Rhian
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639287&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Årets konditor 2016

Johan Heibert – torsdag, oktober 06, 2016


Tävlingen är i full gång på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Den avslutas imorgon fredag då vinnaren kommer att utses. Medverkande i finalen är: Ellinor Andersson från Smakrike Krog & Logi på Gotland, Frida Leijon från Güntherska Hovkonditoriet i Uppsala, Kajsa Nilsson från Yrkeshögskolan i Kristianstad, Rhian Shellshear från Bhoga Restaurant i Göteborg och Weilu Wang från Prince Philosopher i Stockholm

Vi hejar självklart lite extra på våra deltagare: Frida @frileijon, Kajsa @79kajsa och Rhian @rhianshellshear

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639142&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Lamm med dill, betor och körsbär

Johan Heibert – torsdag, augusti 11, 2016

Lamm med dill, betor och körsbär

 

Lamminnerfilé bakas sous vide tillsammans med dill på 54°C (Sous Vide Professional CHEF Series, MiniSQUARE). Ca 20 minuter.


 

Som sedan eldas med blötlagd björkved inför servering (Searzall).

 

Betor bakas också sous vide på 85°C (Sous Vide Professional CHEF Series, MiniSQUARE).

Dillpulver torkas i torkugn på 40°C och mixas (Excalibur 4926, MyCook).

 

Gurkbollar skärs ut ur gurka och vackas med ättika och socker (MiniSQUARE).

 

Här serverad med körsbärsfond och frystorkade körsbär

 

 Foto Patrick Clinton (instagram: @cameraview)

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=638013&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Bilder på vad duktigt folk gör med fina formar

Johan Heibert – onsdag, juni 29, 2016


Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=637205&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.