Gourmetblogg

Spenatrisotto i Thermomix

Johan Heibert – måndag, september 17, 2012
Spenatrisotto i Thermomix

50 g extra virgin olivolja
2 hackad/pressad vitlöksklyfta
1 hackad schalottenlök
100 g spenat
500g Ris
1000 g kycklingbuljong
200g vitt vin
En stor klick smör
Riven parmesanost
Salt och peppar efter smak


Häll i oljan, löken och vitlöken i bunken. Sautera i 5 Min. på 100 ° C med hastighet 1 bakåt.

Lägg i spenaten 5 Min. Hastighet 1.

Lägg riset och rosta lite. 2 min. 100 ° C hastighet 1 bakåt.

Häll i buljongen och vinet och kör i 12 Min. på 100 ° C med hastighet 1bakåt (kontrollera så det inte kokar torrt).

Avsluta med smör, parmesan, salt och peppar efter smak.
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=352520&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Béarnaise

Johan Heibert – torsdag, juni 28, 2012

Béarnaise i Thermomix

Béarnaise på 8 minuter. Allt från kylskåskalla råvaror:

 Sätt i vingen i Thermomixen och sätt igång vågen. Lägg i 120g smör

 

Knäck i 4 hela ägg

 

Häll i ca 40g med reduktion (avkok av scharlottenlök etc.) och dragon

 

Sätt igång Thermomixen på 8 minuter, 80 grader på hastighet 4

 

Häll upp i skål och smaka av med salt och peppar dragon och persilja.

Nu har du en god och varm Béarnaise gjord på 8 minuter

 

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=339175&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Pilgrimschips

Johan Heibert – onsdag, juni 06, 2012

Torkade pilgrimschips, gott och trevligt garnie till en förrätt:

Använd färska eller frysta pilgrimsmusslor

 

Rimma i 3,5% i 12 timmar (35g salt 965g vatten per 1000g)

 

Rulla korvar i plastfilm och frys

 

Ta av plastfilmen och skiva på skärmaskin

 

Lägg dem på torkplåtarna

 

Ställ in Excalibur på 52C och låt dem gå tills de har torkat ca 4 timmar

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=336420&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Volt

Johan Heibert – onsdag, maj 23, 2012

Besök på restaurang Volt 2012-05-15

 

 Picklade vindruvor, lavendel, krispigt kycklingskinn

Surdegsbröd, gårdssmör, färskost, ramslök

Pilgrimsmussla, morot

Vit sparris, citron, äggula, dragon

   Potatis, stenbitsrom, platträka, jungfrusmör, söl

Torsk, vattenkrasse, onsen ägg, alg 

 Lamm, rotselleri, fläder, citron

 

 Ost från Almnäs bruk

 

 Ängsyra, sorbet, maräng, vispad grädde

 

Filterkaffe, Nässel- och fänkålste, sockerkaka

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=334715&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Söders gourmet Blogg!

Johan Heibert – söndag, maj 06, 2012

Hej Alla

 Nu startar Söders gourmets blogg!

Här kommer du att kunna finna recept, demo och inspiration!

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=331331&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

GastroNord

Johan Heibert – söndag, maj 06, 2012
Vår monter under Gastro Nord 2012

Tack till alla som kom förbi!



Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=331334&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.