Gourmetblogg

Bocuse d'Or

Johan Heibert – måndag, januari 21, 2013

Som ni kanske vet så sponsrar vi Adam Dahlberg i Bocuse d'Or

Vi va och provåt hans rätter i början av januari. Vi kommer även åka ner och kolla in tävlingen.

Vi kommer att göra nya inlägg under tiden vi är där nere och kommer när tävlingen är klar kunna lägga upp bilder på maten från tävlingen och från provupplagningen

 

Adam använder:

Sous vide professional Chef series

Thermomix

Minikuljärn

Claire

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=374802&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Jämförelse mellan PolySciences olika Cirkulatorer

Johan Heibert – onsdag, oktober 10, 2012
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=360119&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Temperaturtabell för Sous Vide

Johan Heibert – onsdag, oktober 10, 2012
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=360121&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Lax med citron, lime och timjan

Johan Heibert – tisdag, september 18, 2012
Lax med citron, lime och timjan

4 st portionsbitar lax
2 tsk olivolja (extra virgin)
Zest av 1 citron + juice
Zest av 1 lime +juice
4st timjanskvistar
Salt och peppar

Ställ in Sous Vide Professional™ på 51,6°C, (optimala temperaturen för lax) med bakre pumpen stäng och den främre fullt öppen.
Blanda olivolja, citron, lime, salt och peppar i en skål. Fördela blandningen i 4 vakuumpåsar.
Lägg i en portion lax i varje vakuumpåse med en kvist timjan och förslut i vakuummaskin. Tänk på att inte vakuumförpacka för hårt.
Placera vakuumpåsarna i vattenbadet och tillaga i ca 30 minuter.
Sprätta försiktigt upp påsarna och servera. Du kan även grilla laxen snabbt innan du stoppar den i vakuumpåse med kryddorna för att få ett grillmönster. Du kan även bränna på laxen eller bara skinnet med en brännare innan servering för att få en grillad touch.
Kommentarer
Mathias kommenterad 20-Sep-2012 03:02 PM
Har du fler optimala tillagningstemperaturer att dela med dig av? Gärna för typ rabarber, betor, sparris med mera...

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=352563&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Pocherat ägg i Sous Vide Professional

Johan Heibert – tisdag, september 18, 2012

Pocherat ägg i Sous Vide Professional

Ställ den bakre pumpens flöde till helt stängd och den främre på lägsta flöde.
Ställ in temperaturen på Sous Vide Professional ™ till 64 ° C

När måltemperaturen uppnåtts placera försiktigt i äggen i det cirkulerande vattenbadet. Använd en slev eller hålslev att försiktigt sänka äggen så att de inte spricker.

Låt tillagas i ca 45 minuter. ( maxtiden är 120 minuter )
Om de ska serveras omedelbart, knäck äggen på en handduk, så att överflödigt vatten försvinner. Rulla sedan av äggen på tallriken.
Ska äggen serveras vid senare tillfälle, lägg äggen i ett isbad och förvara i kyl i max 48 timmar.
När de sedan ska serveras, värm då upp äggen i antingen cirkulationsbad på 60 ° C eller i en kastrull med sjudande vatten i ca 1 minut.
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=352562&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Fläderrökt grillad halloumi

Johan Heibert – tisdag, september 18, 2012
Fläderrökt grillad Halloumi

300g Halloumi

Torkade fläderblommor

Stek skivor av halloumin, stall åt sidan för att svalna.
Skär halloumin i bitar och lägg i skål.
Plasta skålen och rök sedan osten med The Smoking Gun, laddad med torkad fläder.
Fyll skålen med rök och låt stå i 5 minuter så att osten får en fin smak av fläderröken.
Kommentarer
Lilian kommenterad 19-Sep-2012 10:37 AM
Tack för receptet :-)

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=352574&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Sous Vide APP för Iphone och Ipad

Johan Heibert – måndag, september 17, 2012


Tryck på knappen med din Iphone eller Ipad
Kommentarer
Danne kommenterad 17-Sep-2012 09:19 PM
Nice asbra app!!!

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=352522&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Spenatrisotto i Thermomix

Johan Heibert – måndag, september 17, 2012
Spenatrisotto i Thermomix

50 g extra virgin olivolja
2 hackad/pressad vitlöksklyfta
1 hackad schalottenlök
100 g spenat
500g Ris
1000 g kycklingbuljong
200g vitt vin
En stor klick smör
Riven parmesanost
Salt och peppar efter smak


Häll i oljan, löken och vitlöken i bunken. Sautera i 5 Min. på 100 ° C med hastighet 1 bakåt.

Lägg i spenaten 5 Min. Hastighet 1.

Lägg riset och rosta lite. 2 min. 100 ° C hastighet 1 bakåt.

Häll i buljongen och vinet och kör i 12 Min. på 100 ° C med hastighet 1bakåt (kontrollera så det inte kokar torrt).

Avsluta med smör, parmesan, salt och peppar efter smak.
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=352520&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Béarnaise

Johan Heibert – torsdag, juni 28, 2012

Béarnaise i Thermomix

Béarnaise på 8 minuter. Allt från kylskåskalla råvaror:

 Sätt i vingen i Thermomixen och sätt igång vågen. Lägg i 120g smör

 

Knäck i 4 hela ägg

 

Häll i ca 40g med reduktion (avkok av scharlottenlök etc.) och dragon

 

Sätt igång Thermomixen på 8 minuter, 80 grader på hastighet 4

 

Häll upp i skål och smaka av med salt och peppar dragon och persilja.

Nu har du en god och varm Béarnaise gjord på 8 minuter

 

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=339175&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Pilgrimschips

Johan Heibert – onsdag, juni 06, 2012

Torkade pilgrimschips, gott och trevligt garnie till en förrätt:

Använd färska eller frysta pilgrimsmusslor

 

Rimma i 3,5% i 12 timmar (35g salt 965g vatten per 1000g)

 

Rulla korvar i plastfilm och frys

 

Ta av plastfilmen och skiva på skärmaskin

 

Lägg dem på torkplåtarna

 

Ställ in Excalibur på 52C och låt dem gå tills de har torkat ca 4 timmar

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=336420&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.