Gourmetblogg

Söders gourmet och Aveqia

Johan Heibert – måndag, mars 25, 2013
Nu finns Söders gourmet på Aveqia Stockholm

Nu kommer Avequias matlagare använda sig av The Smoking Gun när de lagar en av rätterna i vårens meny

Anders Ludvigsson på Aveqia Stockholm

Lokalen och leverans av The smoking gun
Rökt majonnäs tillsammans med tartar på ryggbiff med löjrom, vinägerchips och eldad broccoli
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=384989&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Kalvlägg

Johan Heibert – onsdag, mars 20, 2013

Kalvlägg redo för att bada över natten

 

Kommer få gå på 87 grader med hjälp av Sous vide professional chef series

Färdig för servering

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=384186&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Yoghurtglass i Rowzer

Johan Heibert – måndag, mars 18, 2013

Yoghurt- och vaniljglass gjord i Rowzer... Skulle ha gjort glassmeten i Thermomixen med den är inte tillbaka än från Adams tävling i Bocuse d'Or

 

 Roligare att börja med resultatet

 

Yoghurt- och vaniljglass med hallonkräm, hallon och mandelkrutonger

Recept på glassen:

350g mjölk
1 gelatinblad
150g socker
1 vaniljstång
100g äggula (ca 5st)

Värm under omrörning till 85 Grader, låt svalna. Blanda ner 350g turkisk yoghurt

Sila och fyll en Rowzer behållare och frys

 Blötlägg gärna gelatinbladen eller så stoppar du bara ner dem i början så hinner de mjukna upp innan värmen kommer

 

100g äggula...

 

Värmt och klart. Nu ner med yoghurten.

 

Silad glassmet redo för frysen (i Rowzerbägare)

Mer info om Rowzer hittar du HÄR

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=384016&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Klas Lindberg

Johan Heibert – torsdag, februari 21, 2013

Möte med Klas Lindberg (Årets kock 2012) i hans nya lokal på Stora Essingen i Stockholm
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=380715&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

EasyGreen in action

Johan Heibert – onsdag, februari 20, 2013

Tänkte att vi skulle grotta ner oss i bilder på groende Solrosskott...

Vi satte igång vår EasyGreen (tryck på namnet för att få veta mer om produkten) för att gro krasse, klöver och solrosskott

 

 Här är de "fyllda" trågen. Vi kommer följa solrosskotten (den till höger)

 

 Efter ett dygn till vänster och efter två dygn till höger

 

 Efter tre dygn till vänster och efter fyra dygn till höger

 

Efter fem dygn till vänster och efter sex dygn till höger

 

 Här är tre av de trågen vi satte, sex dagar efter start

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=380670&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Flank 58°C

Johan Heibert – söndag, februari 10, 2013

Flankstek (Flank Steak) körd sous vide med PolySciences Sous Vide Professional CHEF Series på 58°C. Här på skärbräda med hårt rostade grönsaker och rotsaker, bacon och persilja

 

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=379254&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Rowzer

Johan Heibert – söndag, februari 10, 2013

Rowzer är vår glassmaskin som fungerar på samma sätt som en PacoJet. Ett roterande blad skär sig ner genom en glassmet som håller min -20°C och sufflerar och tempererar den.

 

 Med Rowzer får du en mer krämig glass än den toksufflerade varianten som konkurrenten skapar. Man kan säga att resultatet blir mer gammaldags.

 

Garanterat inte det snyggaste glassägget genom tiderna men ändå

 

Sa jag att Rowzer även är billigare oxå!

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=379255&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Paul Bocuse

Johan Heibert – torsdag, januari 31, 2013

Efter en däven stämning under prisutdelningen av Bocuse d'Or for vi till Paul Bocuse restaurang och åt

 Inte riktigt vad som produceras med hjälp av våra maskiner och utrustning men ändå, jävligt gott

 

 Hummersoppa

 

 Kalvmedaljong med svamp och spenat

 

 Praliner

 

Choklad tart med vaniljglass och ananas

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=377395&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Lyon och Bocuse d'Or

Johan Heibert – tisdag, januari 29, 2013

Bild från Svenska läktaren när Adams Kötträtt presenteras för domarna

 

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=377049&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Sirha

Johan Heibert – tisdag, januari 29, 2013

Bocuse d'Or är ju på mässan Sirha i Lyon så vi passade på att besöka PolySciences monter och fick se de här som vi självklart kommer ta in!

 

 Ett 60liters bad gör t Chef series

 

 Passande bad för Creative (vår hemmacirkulator) och Chef series

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=377057&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.