Gourmetblogg

So good 10

Johan Heibert – tisdag, juli 16, 2013

Nu har den äntligen kommit!

 

So good magazine 10

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=397898&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

So ood 10

Johan Heibert – torsdag, juli 11, 2013

Nu är den på väg hem!!!
I mitten av nästa vecka så kommer den upp på hemsidan för omgående leverans
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=397669&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Oxkind sous vide

Johan Heibert – tisdag, juni 18, 2013
Hej och glad sommar på er alla!

Tänkte dela med mig av ett recept. Och då tror nog alla att det ska vara något lätt och somrigt men ej.

Rödvinsbrässerad oxkind med råstekt potatis, variation på lök samt senapsgrädde.

 

Typ biff Rydberg fast med oxkind sous vide:

Putsa oxkinden salta och peppra och lägg den i vakuumpåse, lägg i ca 1 dl rödvinssås och förslut.

Kör sous vide (i vattenbad) fördelaktigt med Sous Vide Professional Creative, Chef eller Classic Series på 87 grader i ca 6 timmar.

Ös ut påsens innehåll i en stekpanna och tillför en syndigt stor klick smör. Stek runt om tills såsen börjar fastna på köttet.

Servera med råstekt potatis, syrad-, rå-, grillad- och smörkokt lök samt senapsgrädde och lite mera rödvinssås
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=394873&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

SuperBags

Johan Heibert – söndag, maj 26, 2013


För dig som har jobbat med SuperBags vet vilka otroliga fördelar det är med dom. För dig som ännu ej har haft möjligheten kommer en beskrivning här:

SuperBags är en revolutionerande flexibel silduk. Det är ett poröst filter, tillverkat i ett flexibelt och värmetåligt material (upp till 160°C). De är till för silning av fonder, consomméer och såser eller till att använda som t ex urlakning av t ex örter eller kryddor. De är starka, hållbara, tvättbara och återanvändningsbara.

SuperBags ersätter helt enkelt chinoise, kaffefilter och klarifiering så som äggvita etc.

SuperBags finns i storlekarna 1,3L, 8L eller 50L och med nättäthet (100, 250 och 400µm).
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=393205&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

CHEF rengjord

Johan Heibert – tisdag, maj 14, 2013
Alla maskiner behöver rengöras även våra

Här kommer tips på hur du rengör en Sous vide professional CHEF series


Kör den en timme på 60 grader i vatten som du hällt i vinäger eller ättika.

Efter en timme skruva ur de två skruvarna på baksidan och torka bort ev. kalk och smuts.

Skulle en maskin mot förmodan sluta funka så kan det ha fastnat mat från sprucken påse eller äggvita under bakre skyddet som lätt tas bort innan rengörningen.
Under displayen sitter en servicelucka öppna den och tryck på reset om något krånglar!

Tada en het återställd maskin!

(Ps... rengöring bör göras då och då och värkligen om du vet att det är kalkrikt vatten i kranarna)
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=389960&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Rökpistol på köpet i Maj

Johan Heibert – onsdag, maj 01, 2013
The smoking gun på köpet i Maj vid köp av en Sous Vide Professional CHEF Series


Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=388890&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Roos testar Rowzer

Johan Heibert – onsdag, maj 01, 2013

 

Under 2 veckor i April lät vi Daniel Roos - Pastry Design, testa vår glassmaskin Rowzer.

Och utlåtandet blev: Minst lika bra om inte bättre än PacoJet och rengöringen är bättre!

...Så är den billigare och snyggare oxå - Det sista la jag till

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=388888&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Morgon på Smörgåsbord

Johan Heibert – tisdag, april 23, 2013

Morgonmöte på Smörgåsbord med demo av Rowzer vår glassmaskin
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=387955&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Rolfs kök

Johan Heibert – tisdag, april 23, 2013
Lite bilder från besöket på Rolf kök som för övrigt använder vårt rökskåp

Champagne och ostron


Sparris, ramslök och lammbräss


Gör din egen toast: Rostat bröd, tryffelsalt, syrad persilja, rå gris och rökt oxmärg


Pata negraspäckad kalvrygg med potatispuré, gremolata, bönor och morötter för två personer


Äppelmunk med vaniljkräm och vaniljglass


Sockerkaka med rabarber, kardemummaglass och kanelgrädde


Tack för en trevlig kväll!
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=387954&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Ölbaren i Åre

Johan Heibert – söndag, april 07, 2013

Vi besökte Ölbaren i Åre i veckan och åt och drack gott. Skönt med en riktigt bra restaurang som ändå ger en stammiskänsla för de gästerna som kommer. Servicen var avslappnad, personlig men ändå väldigt professionell. Maten serverades i bra och högt tempo med tanke på att det var ca 18 rätter som skulle förtäras

 

Kommer här lägga ut några bilder på maten från menyn

 

 Första serveringen var kyckling buljong

 

 Sen kom en skål med bacon, ost och krutong som man skulle knäcka ner ett "soft egg" i

 

Senare kom rå gris med svamp

 

 Störrom och vodka ur världens snyggaste vodkaflaska!

 

 

 Hummer med brynt smör

 

 Lamm med pata negra, ramslök och vit sparris

 

 Sen blev det ost

 

 Och dessert

 

 Chokladglass med brynt smör, nötter och malt

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=386357&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.