Gourmetblogg

Kantiner

Johan Heibert – tisdag, september 24, 2013

Nu finns fina kantiner till våra cirkulatorer

 

 

Vi har börjat med 18 liters till Chef och till Creative men det kommer innom kort kantiner till alla våra cirkulatorer i storlekarna 18-80 liter. Alla med formskurna lock

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=455749&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Nudelboxar

Johan Heibert – tisdag, september 24, 2013

Nu har vi tagit in nudelboxar i miniformat

Du kan ha sett dem redan på instagram och facebook. Daniel Roos har redan använt dem

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=455747&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Öppet hus på Aveqia

Johan Heibert – tisdag, augusti 27, 2013

Aveqia Stockholm hade öppet hus i måndags och vi var där med en dessertstation

Vi körde äpple sous vide med kaksmul, chokladglass och vaniljglass på Anti-griddlen och snackade mängder med mat med de 400-700 gästerna som va där

 

 En av de få sekunder som det inte var smockfullt med folk runt vårt bord hann jag ta ett kort

 

Daniel från Aveqia

(före detta köksmästare på enstjärniga restaurang Lux och bl.a. arbetat på enstjärniga F12. Daniel är även silvermedaljör i Årets Kock 2012)

 

Ja ja... inte så snyggt och fine dining men uppskattad och god

Avsluta med ett tack till Aveqia och lite länkar:

Aveqia Stockholm

Anti-Griddle

The smoking gun

Sous vide professional CREATIVE series

Sous vide professional CHEF series

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=424865&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Asiatisk laxsoppa

Johan Heibert – tisdag, augusti 13, 2013

 

Laxen rimmas i 1,5% rimningslag (15 g salt, 985 g vatten) i 12 timmar i kyl

Starta cirkulatorn (Vi använde Sous Vide Professional CHEF Series) på 51,6°C

Häll av och torka av fisken, vakuumförpacka den (Vi använde vår Premium 350), kör den i vattenbadet tills det är dags att servera (tips är att räkna 1 timme per kg).

Hacka schalottenlök, vitlök, ingefära. Dela och slå på en citrongräs.

Fräs detta i olivolja.

Rör ner tomatpuré och röd chilipasta.

Slå på kokosmjölk, fish sauce.

Zesta en lime och pressa i saften.

Tillsätt kycklingbuljong/miso.

Smaka av med salt ev socker och tabasco.

Ta upp fiskarna och häll ut vätskan ur påsarna ner i soppan.

Sila soppan, dela laxen och garnera med plockad koriander, hackad chili och limezesten  

 

 

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=424076&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Utförsäljning

Johan Heibert – söndag, augusti 11, 2013
Bordsgrillar med måtten:
25X20X13cm
Klarar upp till 600 grader

Har inte allt för många så de kommer inte komma upp på hemsidan. Så är du intresserad så hör av dig på
info@sodersgourmet.se eller 08 791 93 00

Vi säljer ut dessa för 650kr ink moms och frakt


Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=423957&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Visa och Mastercard

Johan Heibert – söndag, augusti 11, 2013
Nu kliver Söders gourmet in på 2000-talet och erbjuder kortbetalning på hemsidan!

Vi känner oss som sanna pionjärer och hoppas att ni kommer att tycka att detta är ett smidigare sätt än innan

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=423956&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Cara Fata

Johan Heibert – lördag, augusti 03, 2013



Cara fata är ett ark eller en påse som klarar det mesta. Kokning, fritering, grillning, mikrovågsugn och ugn upp till 230 Grader
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=399049&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Presentkort

Johan Heibert – lördag, augusti 03, 2013

Nu finns det presentkort på sidan med beloppen 500, 1000 och 1500kr
Bra för dig som vill ge bort något men inte kan bestämma vad!
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=399048&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Mini Squeeze

Johan Heibert – onsdag, juli 31, 2013

Små nappflaskor i 50-pack

10 och 25 ml

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=398882&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Ny Bok!

Johan Heibert – tisdag, juli 23, 2013

Nu har vi fått in en ny bok:

Evolution

 

En bok som går igenom ingredienserna och teknikerna i det moderna köket

Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=398440&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.